Europees Commissaris Cecilia Malmström op bezoek in Gent…

Op vrijdag 15 maart 2019 komt mevrouw Cecilia Malmström, Europees Commissaris voor Handel, naar Gent. Ze bezoekt de stad nadat Gent in 2018 de allereerste Europese hoofdstad voor eerlijke handel werd. (EU Fair and Ethical Trade City Award)

 

Eurocommissaris Malmström zal door burgemeester Mathias De Clercq verwelkomd worden. Vervolgens gaat ze in dialoog met de burgemeester en schepenen Sofie Bracke en Tine Heyse over het beleid van de Stad Gent rond eerlijke en ethische handelsactiviteiten, en over de rol die de award heeft gespeeld om de Stad daarbij te helpen.

Na de dialoog met het stadsbestuur volgt een ‘Fair and Ethical Trade’-wandeling door Gent-centrum en bezoekt de Commissaris groene en eerlijke kledingwinkel Fair Eco Fashion, etnisch geïnspireerde en eerlijke kledijwinkel Yak&Yeti en biologische keuken en natuurwijnbar Le Botaniste.

Vervolgens brengt de eurocommissaris een bezoek aan Volvo Cars Gent om inzicht te krijgen in het industrieel weefsel van de stad en in de manier waarop met ecologische uitdagingen in deze context wordt omgegaan.

Context

De EU-prijs voor een eerlijke en ethisch verantwoorde handelsstad is een initiatief van de Europese Commissie. Het is een van de verbintenissen die de EU-commissaris voor handel, Cecilia Malmström, is aangegaan in het kader van de in 2015 gepubliceerde strategie ‘Trade for All‘.

Het project wordt uitgevoerd door het Internationaal Handelscentrum (ITC), een gezamenlijk agentschap van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en de Conferentie van de Verenigde Naties voor handel en ontwikkeling (UNCTAD), in samenwerking met het directoraat-generaal Handel van de Europese Commissie (DG Trade).

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten