Stad Gent geeft basketbalclub Gentson nieuwe vaste stek in sporthal Henleykaai…

Basketbalclub Club Gentson speelt vanaf 11 maart 2019 in de ultramoderne sporthal Henleykaai van de Provincie Oost-Vlaanderen. De Stad Gent heeft zowel de club als de Provincie ondersteund met de nieuwste faciliteiten, technieken en logistiek in de sporthal. Het gebouw voldoet zo aan alle hedendaagse vereisten van een topclub.

 

Basketbalclub Gentson zat sinds 2009 gehuisvest in de Leopoldskazerne, maar die werd in 2016 van de Stad Gent overgekocht door de Provincie Oost-Vlaanderen. De club moest daardoor op zoek naar een nieuwe vaste stek. Na onderhandelingen tussen de Provincie en de Stad Gent kreeg de Stad het gebruiksrecht van de nieuwe sporthal op de Henleykaai, nog tot eind december 2025. Daardoor beschikt Gentson meteen over een uitgebreide en uiterst moderne sportinfrastructuur.

Investeringen door Stad Gent

De Stad Gent heeft in dit project zowel de Provincie als de basketbalclub ondersteund. De Provincie kreeg een investeringssubsidie van 109.000 euro voor de tribune en nog een budget voor aankoop van gemeenschappelijk sportmateriaal. Gentson kreeg 22.000 euro subsidies voor divers sportmateriaal, uitrusting voor de cafetaria en een LED-display. De Stad Gent gaf Gentson ook een vrijstelling van huur voor de rest van 2019.

Gentson krijgt daarnaast ook logistieke ondersteuning van de Gentse Sportdienst om de verhuizing vlot te laten verlopen. De club had immers aangegeven dat een verhuizing midden in het competitieseizoen geen evidentie was, en kan dankzij de Stad Gent een beroep doen op de nodige transportmiddelen.

Ultramoderne sporthal

De nieuwe sporthal meet groter en ruimer dan de huidige, opvallend is ook de inval van natuurlijk licht. Er zijn ook faciliteiten voorzien op maat van de club. Zo is er geïnvesteerd in een elektrisch uitschuifbare tribune, kijkt de verbruikszaal volledig uit op de sporthal en is er de mogelijkheid tot gebruik van een vergaderzaal. Ook naar technieken toe is er gedacht aan de club: de hal is voorzien van dimbare LED-verlichting, het scorebord biedt mogelijkheden om ook de persoonlijke fouten aan te duiden en is voorzien van variabele spelersnummering. De cafetaria wordt nog uitgerust met doorgeefkoelkasten.

 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten