Foodsavers Gent rondt kaap van 1.000 ton geredde voedseloverschotten….

Twee jaar na de start van het project heeft Foodsavers Gent in januari 2019 de magische kaap van 1.000 ton opgehaalde voedseloverschotten gerond. De voedselrestjes werden herverdeeld over 106 sociale organisaties in Gent. Op die manier bereikte het project al zo’n 57.000 Gentenaars in armoede.

 

1.000 ton voedseloverschotten, ofwel 530.821 maaltijden of voedselpakketten. Zo veel kon Foodsavers Gent op twee jaar tijd schenken aan mensen in armoede. In 2017 bereikte de werking bijna 19.000 unieke Gentenaars, in 2018 verdubbelde dat aantal naar meer dan 38.000 individuen. Zo realiseerden de Stad Gent en het OCMW Gent tegelijk ook een verminderde uitstoot van 2.419 ton CO2.

Sociaal en duurzaam

De kracht van Foodsavers is drievoudig. Het project redt voedseloverschotten en draagt zo bij tot een klimaatneutraler Gent en de doelstellingen van de Gentse voedselstrategie, Gent en Garde. Tegelijk geeft Foodsavers mensen in armoede toegang tot kwalitatieve voeding, en biedt het opleiding en werk aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds de start in maart 2017 werden al een 30-tal doelgroepmedewerkers tewerkgesteld. Door de ervaring die ze opbouwen als logistiek medewerker (een knelpuntberoep) vergroten ze hun kansen op een job in de reguliere economie.

Het succes van Foodsavers krijgt intussen navolging in binnen- en buitenland en viel al meermaals in de prijzen.
 

Feest bij De Moester

De symbolische kaap van 1.000 ton verwerkte voedseloverschotten werd gevierd bij dagactiviteitencentrum De Moester, een van de 106 sociale organisaties die samenwerken met Foodsavers Gent. De Moester biedt zinvolle dagbesteding voor mensen met een psychosociale kwetsbaarheid, en werk op maat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tweemaal per week levert Foodsavers Gent bij De Moester. Het centrum stelt met de geschonken waren voedselpakketten samen.   

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten