Gent denkt na over het toerisme van de toekomst tijdens Traveljam…

Op vrijdag 26 april 2019 organiseert de Stad Gent samen met de andere Vlaamse Kunststeden en visit.brussels een brainstormevenement gericht op de toekomst. Deze ‘Traveljam’ zal een diverse groep personen samenbrengen en hen laten nadenken over ‘de toerist van morgen’.

 

‘Hoe zullen mensen in 2050 een reis plannen?’ ‘Hoe zullen ze zich organiseren?’ ‘Hoe zullen ze de stad die ze bezoeken willen beleven?’ Het zijn slechts enkele vragen die tijdens ‘Traveljam’ aan bod komen.

Gent als citytrip, nu en in de toekomst

De Dienst Toerisme van de Stad Gent (VisitGent) promoot Gent internationaal als citytrip-bestemming bij culturele meerwaardezoekers. Daarnaast verbetert de dienst voortdurend de ervaring van mensen die de Arteveldestad aandoen, zij het om toeristische of om professionele redenen. Tegelijkertijd bewaakt de dienst de draagkracht van de stad en van de Gentenaren.

Samen met de steden Antwerpen, Brugge, Leuven, Mechelen en Brussel, zoekt VisitGent naar innovatieve manieren om bezoekers te ontvangen. Om de toerist van de toekomst zo goed mogelijk te kunnen onthalen, organiseren de steden daarom samen een ‘Traveljam’ op vrijdag 26 april 2019 in The Beacon in Antwerpen.

‘Wat als er geen papier meer bestaat?’

Op Traveljam zullen 60 deelnemers, ingedeeld in teams, nadenken over hoe mensen een stedentrip organiseren in de toekomst, 2050. De wereld zal er in 2050 immers helemaal anders uitzien, niet in het minst op het vlak van het verzamelen van informatie. Zo krijgen de deelnemers uitdagingen voorgeschoteld als: ‘Wat als er geen toeristische infokantoren zijn?’ of ‘Wat als er geen papier meer bestaat?’

Traveljam wordt dus een grote brainstormsessie waar deelnemers binnen een beperkte tijd – één volledige dag – tot innovatieve ideeën komen. Deelnemers krijgen daarbij hulp van coaches en ontwerpers die hen zullen helpen ideeën uit te schrijven en verder vorm te geven.

Snel inschrijven is de boodschap

Mensen die wel eens op stedentrip gaan en graag een dagje komen meedenken zijn van harte welkom. Veel ervaring is niet vereist, een open geest en veel goesting wel. Deelnemen is gratis. Meer informatie en het inschrijvingsformulier is terug te vinden op de website van Traveljam. Het evenement zelf en de communicatie verlopen in het Engels. Komen kijken kan ook, op vrijdag 26 april 2019 vanaf 19 uur in The Beacon, Antwerpen. Contacteer bij vragen gerust hannes@traveljam.be.

 

 

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten