Opgelet voor misleidende deur-aan-deurverkoop ‘ten voordele van De Pretfabriek of VZW Jong’…

De Stad Gent waarschuwt haar inwoners voor frauduleuze deur-aan deurbezoeken waarbij mensen zogezegd producten verkopen voor de stedelijke vakantiewerking De Pretfabriek of voor de jeugdwerking van VZW Jong. Beide organisaties benadrukken dat zij niet bij de actie betrokken zijn.

Ongeruste burgers signaleerden dat er mensen wafels en andere producten kwamen verkopen, zogezegd ten voordele van de Pretfabriek of VZW Jong. Dat gebeurde in Gent recent nog in de wijken Stationsbuurt-Noord en Brugse Poort-Rooigem, maar ook in de stad Deinze.

De Jeugddienst benadrukt dat ze nooit van deur tot deur gaan om iets te verkopen. VZW Jong, een andere organisatie die kinder- en jongerenactiviteiten in de wijken organiseert, doet dat slechts zelden, maar is nu dus niet betrokken.

De Pretfabriek noch de Jeugddienst organiseert deur-aan-deurverkopen ter ondersteuning van de vakantiewerking. Als iemand met zo’n smoesje aan de deur komt, verwittig je dus best zo snel mogelijk de politie. Uiteraard zijn er ook jeugdverenigingen die op een legitieme wijze een deur-aan-deurverkoop organiseren. We kunnen de Gentenaar dus enkel oproepen om waakzaam te blijven.’

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd
Jongeren die in onze naam zaken verkopen moeten zich kunnen legitimeren met een brief met onze contactgegevens en informatie rond de actie. Ze worden ook altijd begeleid door een meerderjarige begeleider’

Kadir Vardar, algemeen coördinator ad interim VZW Jong
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten