Belmundo 2019 brengt de oorzaken van migratie in de kijker…

Van vrijdag 1 tot en met zondag 31 maart 2019 vindt de tiende editie van Belmundo plaats. Tientallen Gentse verenigingen organiseren een waaier aan activiteiten rond het thema ‘oorzaken van migratie’. Bezoekers maken met de programmabrochure, dit jaar in de vorm van een paspoort, bovendien kans op mooie prijzen.

Met een visum Belmundo rond

Dit jaar heeft de programmabrochure de vorm van een paspoort. Dat wordt het visum waarmee bezoekers Belmundo kunnen verkennen. Ze kunnen per activiteit hun paspoort laten afstempelen. Bij minimaal drie stempels maken bezoekers kans op een leuke prijs. In de prijzenkast zitten onder meer een duoticket voor de voorstelling ‘Studio Shehrazade’ van Kloppend Hert/Haider Al Timimi en ARSENAAL/LAZARUS op 8 mei in de Vooruit, een cadeaubon ter waarde van € 20 bij ENTR, het wereldrestaurant van De Centrale en twee graphic novels: De Aankomst van Shaun Tan en Persepolis van Marjane Satrapi. De prijzen kunnen van 1 tot en met 12 april afgehaald worden in het Vredeshuis op werkdagen van 9 uur tot 12.30 uur. De voorwaarden van de wedstrijd zijn terug te vinden op www.belmundo.gent

Oorzaken van migratie als thema

Tijdens Belmundo 2019 worden in Gent bruggen gebouwd tussen verschillende organisaties die actief werken rond één of meerdere grondoorzaken van migratie en wordt er samen gestreden voor meer rechtvaardigheid. Meer info over de belangrijkste oorzaken van migratie op de website van Belmundo.

Activiteiten in de kijker

Het programma is het resultaat van maandenlang voorbereidingswerk door tal van Gentse organisaties. Een paar initiatieven in de kijker:

  • Landbouwers uit Guatemala, Bolivia en ook België vertellen in het Mondiaal Café: water en grond over hoe ook wij kunnen bijdragen aan duurzame landbouw en over hoe essentieel toegang tot water en grond is. – donderdag 14 maart om 19.30 uur in de Zebrastraat.
  • Vier klimaatvluchtelingen brengen hun waargebeurd verhaal tijdens de vertelavond, het water aan de lippen. Hun verhaal wordt dan opgenomen en kan tijdens de zomer beluisterd worden tijdens kanotochten op DOK. – vrijdag 15 maart om 20 uur in De Koer.
  • Tijdens Blind Plate @ Victoria Deluxe wordt je kennis verruimd over de ongelijkheid tussen man en vrouw als oorzaak van migratie. Wie zal koken en welke gerechten je voorgeschoteld zal krijgen, blijft tot de avond zelf een verrassing. – woensdag 27 maart om 18.30 uur in Victoria Deluxe.
  • Speciaal voor Belmundo werd in samenwerking met onder andere Studio Skoop een filmfestival rond ‘de oorzaken van migratie’ uitgewerkt. Cinema Belmundo gaat door elke dinsdag van maart om 20 uur in de Studio Skoop.

Coördinatie en samenwerking

Belmundo is een initiatief van de Dienst Internationale Relaties en Netwerken – team internationale solidariteit van de Stad Gent, in samenwerking met 11.11.11, Broederlijk Delen, Oxfam Wereldwinkels, Catapa, GAPP, Vrede vzw en Masereelfonds. De activiteiten worden gerealiseerd door de deelnemende organisaties. Belmundo legt de nadruk op de samenwerking tussen organisaties. Onder andere daarom is Belmundo een verrijking voor Gent: het brengt organisaties samen, waardoor het de solidariteit met de wereld versterkt.

Alle activiteiten staan open voor iedereen, voor een aantal is inschrijven noodzakelijk. Alle activiteiten vinden plaats in Gent in maart.

Volg Belmundo op Facebook en de website

Informatie over het programma, de activiteiten en het thema ‘oorzaken van migratie’ is te vinden op de website van Belmundo, op de Facebook pagina Vredeshuis Gent en op de Instagrampagina Vredeshuis. De papieren Belmundo programmabrochure is verkrijgbaar in de stadswinkel en het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9, 9000 Gent, tel. 09 233 42 95, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 16.30 uur.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten