Tiende Gentse Schoolstraat in Hazenakker en Ooievaarsnest in Gentbrugge…

Op woensdag 27 februari 2019 gaat de tiende Gentse schoolstraat van start, in Hazenakker 1 en Ooievaarsnest 3 in Gentbrugge.

Gent startte in 2012 als eerste stad in Vlaanderen met schoolstraten. Voor deze nieuwe schoolstraat sloegen BSGO Gentbrugge, het Atheneum Gentbrugge en de ouders van de basisschool de handen in elkaar. Vanaf woensdag 27 februari 2019 worden de straten Hazenakker en het Ooievaarsnest (tot huisnummer 24) iedere ochtend en ook op woensdagmiddag een half uur afgesloten voor alle inkomend gemotoriseerd verkeer.

De invoering van de schoolstraat moet bijdragen tot een verkeersveilige schoolomgeving. Met de toegang tot de basisschool in Hazenakker en de toegangspoort naar het atheneum op de hoek met Ooievaarsnest, is het daar bijzonder druk aan het begin en het einde van de schooldag. Een schoolstraat helpt om de verkeerssituatie in de buurt van de school rustiger en veiliger te maken.

Praktische regeling van de schoolstraat

  • De straten Hazenakker en het Ooievaarsnest (tot huisnummer 24) worden elke schooldag afgesloten van 8 tot 8.30 uur.
  • Op woensdagmiddag worden de straten ook afgezet van 11.45 tot 12.15 uur.
  • Aan het begin en het einde van de schoolstraat staat er telkens een nadar om de straat af te sluiten. Er is altijd een gemachtigd opzichter aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Tijdens het schoolstraat-halfuurtje mogen auto’s, moto’s of bromfietsen de straat niet meer in. Bewoners die de straat uit moeten, kunnen dat uiteraard wel nog.
  • Het proefproject start op woensdag 27 februari 2019 en duurt tot aan de grote vakantie. In juni kunnen de ouders, de leerkrachten en de omwonenden van de twee scholen het project evalueren.

Voordelen van de schoolstraat

Een schoolstraat biedt een waaier aan voordelen. Het zorgt voor minder chaos in de schoolomgeving. De situatie is veiliger voor fietsers en voetgangers. De hulpdiensten kunnen de school vlotter bereiken. De schoolomgeving wordt gezonder, met minder uitlaatgassen aan de schoolpoort. Een schoolstraat zet vaak ouders en kinderen aan om te voet of met de fiets te komen. Een schoolstraat zorgt ook voor een aangenamere sfeer aan de schoolpoort. 

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten