Buurtbewoners en Stad Gent planten ‘Vikingbos’ in de Muide…

Bewoners en de Stad Gent planten op 3 maart 2019 het ‘Vikingbos’ in de Muide aan. Dit is een actie van de Werf Vergroening, een werkgroep van bewoners binnen het stadsvernieuwingsproject Muide Meulestede Morgen die de wijk zelf wil vergroenen.

Wijkbewoners van Muide-Meulestede en stadsdiensten bogen zich de afgelopen jaren samen over de toekomst van de wijk Muide-Meulestede. Iedereen is het erover eens dat de wijk een stuk groener moet worden. Bewoners namen het heft in eigen handen en startten met de Werf Vergroening. Deze winter plantte de groep al enkele fruitbomen in de Marseillestraat. De bewoners beheren ook moestuinen in de Moeskopperij (Meulesteedsesteenweg) en in de Voorhavenlaan.

Een plek voor wandelaars, vogels en bijen

Zondag 3 maart is de groene zone tussen de spoorweg en de Pauwstraat aan de beurt. Er komen 19 inheemse bomen (lindes, berken en lijsterbessen) en maar liefst 1.000 struiken – waaronder ligusters, meidoorns en kardinaalsmutsen – . Bewoners kunnen er in de nabije toekomst wandelen of uitrusten in de picknickzone. Vogels krijgen er nestkastjes en ook bijen komen er aan hun trekken.

De bewoners noemen hun nieuwe groene plek het ‘Vikingbos’. Dat is een verwijzing naar het legendarische café de Viking aan de overkant van de Pauwstraat. De benaming ‘ bos’ is niet helemaal juist. Het is eerder een langgerekt bosje of houtkant, met een breedte van circa zes meter en een lengte van zo’n 125 meter. Vanwege allerlei ondergrondse leidingen en de nabijheid van de spoorlijn kan niet de gehele groenzone worden aangeplant met bomen en struiken. Als alternatief is ingezet op een bloemrijk maaibeheer. Dat is een verrijking voor bijvoorbeeld bijen, vlinders en allerlei andere insecten en kleine zoogdieren.

Later dit jaar start ook de herinrichting van het Makelaarspark langs de sporen tussen de Muidepoort en de Terneuzenlaan. De werken zouden eind 2019 rond moeten zijn. Ook daar zaten buurtbewoners mee aan de tekentafel. De aanleg van het Kapitein Zeppospark en het tweede deel van het Voorhavenpark zijn vorig jaar al begonnen. Het Kapitein Zeppospark zal in het voorjaar van 2020 klaar zijn, net als het Voorhavenpark

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten