Gent stad met meeste elektrische taxi’s…

In Gent rijden momenteel 13 elektrische taxi’s rond. In geen enkele andere Vlaamse stad rijden er zoveel. Daarom starten Bond Beter Leefmilieu, de Belgische taxifederatie (GTL) en de Stad Gent een campagne om mensen aan te moedigen om bij het bestellen van een taxi te vragen naar een elektrisch exemplaar. Zo verbetert de luchtkwaliteit. De rit is bovendien geen cent duurder dan een ‘gewone’ taxirit.

Veel voordelen

De Stad Gent steunt de campagne van Bond Beter Leefmilieu en de overstap naar een volledig elektrische taxivloot voluit.
Kleurrijke affiches in cafés en restaurants wijzen vanaf maandag 25 februari 2019 op de voordelen van elektrische taxi’s: frisse lucht voor de stad, geruisloos en niet duurder dan een andere taxi. Toeristische trekpleisters, bedrijven, ziekenhuizen en woonzorgcentra krijgen allemaal info op maat over de elektrische taxi. Dit maakt onderdeel uit van het project ‘Clean Power for Taxis’, dat de ambitie heeft om in 2020 minstens 10% van de Vlaamse taxivloot elektrisch te laten rijden.

Steeds meer elektrische taxi’s

In 2017 startten BBL en GTL met het begeleiden van steden, gemeenten en hun taxi-ondernemingen bij de overstap naar elektrische taxi’s. Ondertussen rijden er in Gent 13 elektrische taxi’s. Leuven, voortrekker van het eerste uur, volgt op de voet met een vloot van 10. In totaal rijden er in Vlaanderen 30 schone e-taxi’s rond.

 

Contact

  • Bart Dumoulin, Projectmanager Bond Beter Leefmilieu, tel. 02 282 19 47
  • Roel Vanderbeuren, woordvoerder schepen Filip Watteeuw, gsm 0494 70 76 30, e-mail roel.vanderbeuren@stad.gent
  • Pierre Steenberghen, GTL, gsm 0496 39 70 43
  • Beeldmateriaal van e-taxi’s in Vlaanderen op te vragen bij Kris Van Rossem, gsm 0497 44 62 17, e-mail kris.van.rossem@bblv.be
 

Over Bond Beter Leefmilieu

Bond Beter Leefmilieu werkt samen met organisaties, burgers, overheden en ondernemingen, met één doel: de transitie maken naar een duurzame, hernieuwbare samenleving. Om dat te realiseren, hebben we een omslag nodig op het vlak van energie, mobiliteit, grondstoffen, voeding en ruimtelijke ordening.

Over GTL

G.T.L. of de Nationale Groepering van ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur is een beroepsvereniging die in 1964 werd opgericht. GTL groepeert zowel zelfstandige chauffeurs als bedrijven die loontrekkende chauffeurs tewerkstellen. Haar doel is de taxi- en locatiesector te promoten en de beroepsbelangen te verdedigen.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten