Fietsparcours De Fietsambassade leert kinderen fietsen…

De Fietsambassade Gent lanceert een fietsparcours voor kinderen van 6 tot 12 jaar dat door Gentse scholen kan worden ontleend. Dankzij het fietsparcours kunnen kinderen zich eerst voorbereiden en levensechte situaties oefenen voor ze zich in het verkeer wagen.

Veilig leren fietsen in de stad

Het fietsparcours bevat een koffer met verkeerslichten, verkeersborden, kegels, bruggen, tramsporen, … Bij de koffer hoort ook een lijst met mogelijke oefeningen en opstellingen.

Het is een ideale manier voor kinderen om te oefenen in behendigheid en om de verkeersregels te leren. De stad is voor kinderen en hun ouders geen evidente omgeving om ervaring op de fiets op te doen. Dankzij het fietsparcours kunnen kinderen zich eerst voorbereiden en levensechte situaties oefenen voor ze zich in het verkeer wagen.

Gentse scholen

Het parcours wordt uitgeleend aan Gentse scholen. Deze week wordt het getest in Basischool Sancta Maria in Gentbrugge. Vanaf dinsdag 26 februari 2019 kunnen scholen het parcours reserveren en vanaf maandag 11 maart 2019 kunnen scholen het parcours effectief ontlenen.

Samenwerking met de Gentse politie

Ook de lokale Politie Gent heeft een scholenparcours dat kan worden uitgeleend. De Fietsambassade Gent en Politie Gent zullen aanvragen naar elkaar doorverwijzen wanneer hun eigen parcours uitgeleend is.

 

De Fietsambassade Gent

De Fietsambassade Gent is opgericht door de Stad Gent en de Gentse Hoger Onderwijsinstellingen: Artevelde Hogeschool, Hogeschool Gent, LUCA School of Arts, KU Leuven, Odisee Hogeschool en Universiteit Gent.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten