Stad Gent en OCMW Gent voortaan onder één vlag…

De Stad Gent en OCMW Gent zullen voortaan als één merk en met een gemeenschappelijke huisstijl en strategie communiceren. Dat is het gevolg van de integratie van de Stad Gent en het OCMW Gent tot één organisatie. De Stad Gent wil zo de dienstverlening en de communicatie daarover makkelijker maken voor de Gentenaars.

De Stad Gent en OCMW Gent vormen sinds 1 januari 2019 één geïntegreerde, lokale overheidsorganisatie als gevolg van het Vlaams decreet lokaal bestuur. Dit maakt het mogelijk om het beleid rond welzijn en zorg vanuit één strategie op te zetten. Dit zal zich ook vertalen in de communicatie. Het college van burgemeester en schepenen kwam een nieuwe merkafspraak overeen, waarbij de communicatie voortaan zal vertrekken vanuit het merk Gent en de huisstijl van de Stad Gent. Er zal een overgangsperiode zijn waarbij het eengemaakte merk voorzichtig wordt opgebouwd. In sommige gevallen zullen nog beide logo’s gebruikt worden in de communicatie.

De eengemaakte organisatie moet zich ook weerspiegelen in onze communicatiestrategie. Er komt één website en één gemeenschappelijk stadsmagazine. We werken ook verder aan een breed toegankelijke dienstverlening en communicatie gericht op alle Gentenaars. Gentinfo neemt bijvoorbeeld al een tijd ook de OCMW vragen aan en met succes.’ 

Mathias De Clercq, burgemeester
Onze 10.000 medewerkers vormen nu één betrokken, creatieve organisatie. En daarbij hoort één identiteit. En dat ondersteunen we ook concreet. Er is al één digitale werkplek en intranet voor alle medewerkers. En dit jaar gaan we naar één personeelsmagazine. Ik geloof hard in de waarden die we delen. Open communicatie, samenwerken en slim blijven vernieuwen.’

Mieke Hullebroeck, algemeen directeur
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten