Zwembadstraat is de Strafste Straat van Wondelgem…

De Zwembadstraat mag zich de Strafste Straat van Wondelgem noemen. Zij zijn de winnaars van het buurtproject ‘Wie wordt de Strafste Straat van Wondelgem?’, waarbij lokaal dienstencentrum De Waterspiegel op zoek ging naar een straat waarvan de bewoners voor elkaar zorgen en elkaar helpen als het nodig is. De bewoners ontvangen op zondagvoormiddag 24 februari 2019 hun prijs, een cheque voor een buurtfeest ter waarde van 500 euro.

‘Zou dat niet mooi zijn, een straat waar buren er zijn voor elkaar? Waar ze samenkomen en elkaar helpen als het nodig is? Oppas- of boodschappenhulp, huiswerkbegeleiding, samen koken, gereedschap of ruimtes delen, …’. Dat was de oproep die lokaal dienstencentrum De Waterspiegel vorige zomer lanceerde met de wedstrijd ‘De Strafste Straat van Wondelgem’.

Wekelijkse fiets- of wandeltocht

Het straatcomité ‘Pijpenkop Zwembadstraat’ kwam als laureaat uit de bus. Zij organiseren wekelijks een fietstocht in de wijde omgeving van Wondelgem. Heel laagdrempelig: verwittigen hoeft niet. Wie opdaagt, is welkom. En of ze nu met 2 of 15 zijn, er wordt gefietst, gekletst en iets gedronken. Bij slecht weer wordt er gewandeld.

 

Het initiatief bereikt zowel jongere als oudere buurtbewoners die ervoor kiezen om wat meer te bewegen. Zo leren de buurtbewoners elkaar beter kennen en neemt de solidariteit onder de bewoners toe. En hun enthousiasme prikkelt andere bewoners om mee te doen.

Boterkoekenservice

De eerste tastbare resultaten zijn er al: uitwisselen van recepten, een babysitservice, een boterkoekenservice waarbij bewoners op zondagmorgen om beurt om boterkoeken gaan. Die grotere verbondenheid resulteerde ook al in een eigen website en WhatsApp-groep. En het buurtcomité smeedt nu al plannen voor een zomerfeest met Franse chansons.

Praktische informatie

Schepen Rudy Coddens reikt op zondag 24 februari om 11 uur in de Zwembadstraat 70, op het einde van de pijpenkop – te herkennen aan het mobiel buurthuisje dat als bar fungeert, de cheque van 500 euro uit aan het buurtcomité Pijpenkop Zwembadstraat.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten