Vrijwilligersbeurs vormt slotstuk Week van de Vrijwilliger…

Op zaterdag 2 maart 2019 zijn kandidaat-vrijwilligers welkom op de Vrijwilligersbeurs in de Ghelamco Arena. Een 60-tal organisaties geven er informatie over hun werking en wat vrijwilligers zoal kunnen doen. De beurs vormt het slotstuk van de Week van de Vrijwilliger (23 februari – 3 maart), waarin de Stad Gent alle vrijwilligers bedankt voor hun engagement.

Vrijwilligersbeurs in de Ghelamco Arena

Op zaterdag 2 maart 2019 vindt tussen 11 en 16 uur in de business lounge van de Ghelamco Arena de Vrijwilligersbeurs plaats. Kandidaat-vrijwilligers maken er kennis met een 60-tal diensten van de Stad Gent, het OCMW Gent, en organisaties uit onder meer de zorg-, cultuur- en onderwijssector. Bezoekers krijgen er uitleg en advies op maat over vrijwilligerswerk.

Gent dankt vrijwilligers voor hun engagement

De Vrijwilligersbeurs valt tijdens de Week van de Vrijwilliger, die plaatsvindt van 23 februari tot en met 3 maart 2019. Deze week is het uitgelezen moment om vrijwilligers te bedanken voor het engagement dat ze opnemen en anderen te motiveren om een engagement op te nemen.

Ook het Gentse stadsbestuur steekt tijdens deze week de handen uit de mouwen: verschillende schepenen gaan aan de slag en nemen een aantal vrijwilligerstaken over.

Bevoegde schepen Astrid De Bruycker trapt op zaterdag 23 februari de week af. Schepen De Bruycker gaat koken bij het Team Deen, een jongereninitiatief dat naast wekelijkse activiteiten ook tweemaandelijks een brunch organiseert voor moeders uit de Brugse Poort. Voor de gelegenheid worden de rollen omgedraaid en schuiven de vrijwilligers de voeten onder tafel. 

Vrijwilligerspunt Gent: hét centrale aanspreekpunt voor vrijwilligerswerk

Sinds twee jaar beschikt Vrijwilligerspunt Gent over het digitaal platform www.vrijwilligerspunt.stad.gent. Het platform creëert een digitale ruimte waarin (kandidaat-)vrijwilligers en organisaties elkaar kunnen vinden en samen tot een ideale ‘match’ kunnen komen.

1 op 7 Gentenaars doet het al. Nu jij nog

Onderzoek toont aan dat 13,9% van de Vlamingen vrijwilligerswerk opneemt. Voor Gent komt dat neer op zo’n 35.000 mensen. Onder het motto ‘1 op 7 Gentenaars doet het al. Nu jij nog’ wil het Vrijwilligerspunt Gent iedereen aansporen om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

 

 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten