Nieuwe automaat De Fietsambassade helpt fietsers uit de nood…

Gentenaars die ’s avonds merken dat hun fietslicht plots niet meer werkt of dat ze hun fietslichtjes thuis vergeten zijn, krijgen een nieuwe hulplijn. Vanaf nu kunnen ze terecht bij de automaat van De Fietsambassade Gent.

Fietslichten en poncho’s

De eerste automaat van De Fietsambassade staat in de fietsenparking aan de Korenmarkt, een centrale en goed bereikbare fietslocatie. De fietslichten zijn kwaliteitsvol en in twee soorten beschikbaar: aparte lichtjes op batterij en een set lichtjes die via USB oplaadbaar zijn. De fietslichten uit de automaat worden ook verkocht in de fietspunten van De Fietsambassade Gent. In de automaat zitten ook poncho’s die de fietser uit de nood kunnen helpen bij een onverwachte regenbui.

De automaat bevat ook nog een aantal andere fietsgerelateerde producten: fietsreparatiesetjes, touchscreen handschoenen en drinkwaterflessen van Dopper. Betalen kan met de kaart (Bancontact, Maestro, creditcard) of met munten. Als het experiment succesvol is, kunnen er bijkomende automaten worden geplaatst.

De Fietsambassade Gent

De Fietsambassade Gent is opgericht door de Stad Gent en de Gentse Hoger Onderwijsinstellingen: Artevelde Hogeschool, Hogeschool Gent, LUCA School of Arts, KU Leuven, Odisee Hogeschool en Universiteit Gent.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten