Jongeren maken kennis met metaal- en technologiesector tijdens Beroepenrally…

Leerlingen uit het vierde jaar secundair onderwijs maken op een ervaringsgerichte manier kennis met technische beroepen tijdens de Beroepenrally ‘metaal en technologie’ op donderdag 21 februari 2019. Dat doen ze aan de hand van interessante en praktische activiteiten bij zes bedrijven uit de Gentse metaal- en technologiesector in het Skaldenpark.

De Beroepenrally: een beproefd recept

Op donderdag 21 februari 2019 kunnen leerlingen uit het vierde jaar secundair onderwijs van vier Gentse scholen (KTA Mobi, KTA GITO Groenkouter, Edugo Campus Glorieux en Don Bosco Sint-Denijs Westrem) tijdens een halve dag op een unieke en leerrijke manier kennismaken met enkele technische knelpuntberoepen.

 

Deze vijfde editie van de Beroepenrally wordt georganiseerd door het sectorfonds TOFAM Oost-Vlaanderen, Het Beroepenhuis en de Diensten Werk en Economie van de Stad Gent. Samen met zes bedrijven uit de sector bieden zij een waaier aan activiteiten aan:

  • Brose: deurmodule van een auto monteren
  • OCAS:  metalen prototype inspecteren op fouten
  • Plastal: Kwaliteitscontrole van een bumpermodule
  • Tower: Koetswerk op onvolkomenheden controleren en bijschaven
  • Volvo Car Gent (Engine Center): Behendigheidstests afleggen voor het monteren van een motorblok
  • Adient: hoes monteren op het metalen frame van een autostoel

De kracht van de Beroepenrally ligt in de gedeelde inspanning van werkgevers en onderwijs samen. Voor de jongeren biedt de rally perspectief op een duurzame en kwaliteitsvolle job in het Gentse. En daar zet ik als schepen van Werk graag mijn schouders mee onder.’

Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Talenten van jongeren

Voor de jongeren praktijkervaring kunnen opdoen op de Beroepenrally, krijgen ze een inleidende les over de sector en de verschillende beroepen. Tijdens de Beroepenrally beleven de jongeren het beroep in de realiteit en ontdekken ze hoe het er in die grote bedrijven aan toegaat. Ze maken op een ervaringsgerichte manier kennis met de verschillende knelpuntberoepen en leren zo hun eigen talenten ontdekken. Het Beroepenhuis en de bedrijfsmedewerkers ter plaatse zorgen voor de begeleiding op maat van de jongeren tijdens de Beroepenrally.

‘Vanuit de Dienst Economie vinden we het belangrijk om de organisatie van de Beroepenrally financieel mee mogelijk te maken. Als Gent aantrekkelijk wil blijven voor bedrijven, dan is het natuurlijk essentieel dat ze hier werknemers met het juiste profiel vinden.’

Sofie Bracke, schepen van Economie
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten