Lichtfestival komt in 2021 terug naar Gent…

In 2021 organiseert de Stad Gent opnieuw een Lichtfestival. De vijfde editie zal plaatsvinden van woensdag 27 januari tot en met zondag 31 januari 2021 in de Gentse binnenstad.

Vijfde editie van het Lichtfestival in 2021

In 2021 organiseert de Stad Gent opnieuw een Lichtfestival, dat maakte het college van burgemeester en schepenen vandaag bekend. De vijfde editie van het Lichtfestival zal plaatsvinden van woensdag 27 januari tot en met zondag 31 januari. Eerder waren er edities in 2011, 2012, 2015 en 2018. Vijf dagen lang zal Gent opnieuw ondergedompeld worden in een onvergetelijk lichtspektakel voor jong en oud. De bezoekers zullen opnieuw kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan lichtkunstwerken, kunstinstallaties en projecties in de Gentse binnenstad.

In 2021 zal er opnieuw ingezet worden op participatie van Gentenaars en samenwerking met Gentse initiatieven. Het blijft ook een presentatieplatform voor opkomende kunstenaars en kunststudenten. Hiervoor zal er samengewerkt worden met internationale Lichtfestivals. De vorige editie van het Lichtfestival, in 2018, was een groot succes. De 37 lichtkunstwerken van nationale en internationale artiesten brachten in totaal meer dan 835.000 bezoekers op de been. Het Lichtfestival brak daarmee alle records.

In 2021 zal Gent opnieuw gedurende vijf dagen nog mooier en indrukwekkender worden door de verschillende lichtinstallaties die de pracht van de historische gebouwen in onze stad in de schijnwerpers plaatsen. We willen er opnieuw een sfeervol evenement van maken mét en voor de Gentenaars. In 2018 waren er 835.000 bezoekers op vijf dagen tijd, dat is zonder twijfel het strafste evenement van Gent!’

Annelies Storms, schepen van Evenementen
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten