Nieuwe pannakooi voor het Sleutelbloempark…

In het hart van de Bernadettewijk in Sint-Amandsberg ligt een groot grasveld en een klein bos dat officieel ‘het Sleutelbloempark’ heet. Het parkje wordt vooral gebruikt door de lokale jeugd om te voetballen. Op vraag van de buurtjongeren zijn de verouderde voetbaldoelen in het park weggenomen en vernieuwd én kwam er een duurzame voetbalkooi nabij de ingang van het park.

 

De voetbalkooi heeft de vorm van een achthoek en is ideaal om technisch voetbal en spel aan te leren. De pannakooi is voorzien van kunstgras en ook van twee doeltjes. De omranding is uitgevoerd in een duurzame houtsoort.

We kregen de expliciete vraag vanuit de jongeren uit de buurt om de voetbalinfrastructuur te vernieuwen omdat ze er vaak voetbalwedstrijden houden. De oude doelen waren dringend aan vervanging toe en de extra pannakooi zorgt ervoor dat ze verder aan hun techniek kunnen schaven. Een mooi voorbeeld van buurtsport op maat van de wijk, dus.’ 

Sofie Bracke, schepen van Sport

Het Sleutelbloempark zelf zal in de nabije toekomst ook heraangelegd worden. Daarom is nu ook gekozen voor een constructie die gemakkelijk verplaatsbaar is. Het idee is om buurtbewoners sport te laten combineren met park, ontmoeting en speelnatuur. De sportdienst heeft in de vorige legislatuur gelijkaardige voetbalkooien geplaatst in het Citadelpark en Nieuw Gent. In het vernieuwen van de voetbalinfrastructuur voor het Sleutelbloempark is 20.000 euro geïnvesteerd.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten