Impact nationale staking vakbonden in Gent…

Naar aanleiding van de vakbondsacties op woensdag 13 februari 2019 verloopt de dienstverlening hier en daar verstoord. Bij de Stad Gent zijn – op basis van de huidige informatie – 14% van de personeelsleden niet aan het werk gegaan ten gevolge van de vakbondsacties.

 

IVAGO

De stakingsacties hebben geen invloed op de huis-aan-huisinzameling in Gent. Er is geen inzameling van bedrijfsafval noch activiteit in de dienst Openbare Reiniging. De klanten Bedrijfsafval worden morgen bediend.

De omgeving van IVAGO is afgezet door stakingsposten. De afvalenergiecentrale draait op minimumbezetting. Alle recyclageparken blijven gesloten.
Volg de informatie op website en sociale media.

Sportfaciliteiten

Alle sportaccommodaties zijn geopend, met uitzondering van de sporthallen Bourgoyen, Hekers, Neptunus en sporthal Tolhuis. Zwemmers kunnen vandaag niet terecht in Rooigem en zwembad Van Eyck en ook van het openluchtsportterrein Jan Yoens blijft het hek dicht.

Stedelijk onderwijs

51 % van de stedelijke crèches zijn gesloten. Er is overal noodopvang voorzien, die zoveel mogelijk op wijkniveau wordt georganiseerd. Van de 50 stedelijke basisscholen zijn er 4 gesloten. De kinderen worden in nabijgelegen scholen opgevangen. Alle stedelijke secundaire scholen zijn geopend. Zeven op tien buitenschoolse opvanginitiatieven zijn verstoord.

Loketten en Dienstencentra

In het AC Zuid blijven de loketten Identiteit, Verhuizen, Overlijden en Migratie open, het loket Uittreksels is enkel in de voormiddag open. De loketten Rijden, Reizen en Verkiezingen zijn open maar enkel voor afhaling van rijbewijzen en voor dringende aanvragen van rijbewijzen en reispassen. De loketten zijn niet telefonisch bereikbaar.

Geboortes kunnen vandaag enkel aangegeven worden aan de loketten van het AZ Sint-Lucas (voormiddag) en UZ Gent (namiddag). De loketten in het AZ Jan Palfijn en AC Zuid zijn gesloten.
De dienstencentra in Gentbrugge, Mariakerke, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde zijn open. Het dienstencentrum in Wondelgem is ook open, maar het loket migratie is er gesloten. Ook het mobiel dienstencentrum van de stad rijdt vandaag uit. 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten