Hippo’s Hof organiseert “Speelactiviteit van het jaar 2019″…

Van 28 januari tot 4 februari hield Speelbank.be de verkiezing voor de “Speelactiviteit van het jaar”. Meer dan duizend mensen brachten een stem uit. Hippo’s Hof, een stedelijk initiatief buitenschoolse kinderopvang van de stad Gent, won met “Paintball in het park” het certificaat “Speelactiviteit van het jaar 2019”.

 

In de verf gezet

Hippo’s Hof, een opvanglocatie in de Gentse wijk Elisabethbegijnhof-Papegaai, stuurde “Paintball in het park” als inzending in. Kinderen mengen verf van verschillende kleuren met water. Ze vormen vervolgens teams, waarbij elk team een kleur kiest. Eens de spuiten en waterpistolen bovengehaald, worden de plastic poncho’s algauw gekleurd. Tenzij bij de kinderen die weten te schuilen achter strategisch geplaatste bankjes en tafels.

“Paintball in het park” is een avontuurlijk buitenspel dat tot de verbeelding spreekt: ongeveer 400 mensen stemden op Speelbank.be voor deze spetterende activiteit. Zo behaalde Hippo’s Hof het certificaat “Speelactiviteit van het jaar 2019” en kreeg het ook een waardebon van €400 van Collishop professional.
 

Speelbank.be

“Paintball in het park” is zo een nieuwe waardevolle bijdrage aan Speelbank.be, een online database waarop je speelactiviteiten en speeltips voor kinderen van 0 tot 6 jaar kan zoeken en toevoegen. Het Steunpunt Kinderopvang van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en Diverscity willen met dit project kinderbegeleiders, onthaalouders, pedagogisch medewerkers van lokale besturen en iedereen die met jonge kinderen werkt en graag met hen speelt inspireren en informeren om spelen nog leuker te maken. De speelactiviteiten vertrekken vanuit de interesses en ervaringen van de kinderen, worden pedagogisch gescreend en uitgetest op de werkvloer.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten