Jenaplanschool De Kleurdoos lanceert ‘groene donderdag’ voor het klimaat…

De Gentse Jenaplanschool De Kleurdoos toont zich solidair met de klimaatbetogingen van de voorbije weken. Omdat veel leerlingen nog te jong zijn om mee te betogen, lanceert de school een ‘groene donderdag’. De leerlingen zullen vanaf nu elke donderdag groene kleren aantrekken en een groene vlag buiten hangen, en roepen alle andere Gentse scholen op om hetzelfde te doen.

 

Samen met het MOS-team (milieuzorg op school) beslisten de leerlingen van Jenaplanschool De Kleurdoos om de klimaatbetogingen op een alternatieve manier te steunen. De leerlingen met een warm hart voor het klimaat zullen voortaan elke donderdag in groene outfits naar school gaan. De school zal wekelijks ook een groene vlag uithangen.

 

Met die symbolische daad geeft de school een stem aan leerlingen die nog te klein zijn om mee te betogen in Brussel. Meteen lanceren ze ook een oproep aan alle andere scholen om aan te sluiten. Donderdag was al ‘veggiedag’ in Gent, maar wordt vanaf nu ook letterlijk een ‘groene donderdag’.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten