BlueHealth Innovation Center komt naar De Krook…

BlueHealth Innovation Center opent in De Krook in Gent een derde locatie in Vlaanderen, naast die in Genk en Antwerpen. De Stad Gent, Universiteit Gent en UZ Gent worden de nieuwe partners in de werking. Dit alles wordt in een breder verhaal ingeschakeld, waarbij in Gent onder de noemer MedTeG de krachten gebundeld worden rond Digitale en Medische Technologie. Bedoeling is om op die manier innovatie binnen de gezondheidszorg te stimuleren.

 

BlueHealth Innovation Center komt naar De Krook

BlueHealth Innovation Center (BHIC) is een privaat-publieke samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en zorgactoren. Hun missie is om de digitale transformatie in de gezondheidszorg te helpen ondersteunen door jong ondernemerschap te stimuleren. Zij begeleiden studenten, startups en zorgactoren in de uitbouw van innovatieve digitale projecten. Jaarlijks begeleiden zij tientallen startups van de heel prille fase tot de internationalisering ervan.

Met een derde locatie van BHIC in Gent worden nu ook de Stad Gent, UGent en UZ Gent partners binnen het BlueHealth Innovation Center.

Krachtenbundeling

Samen met BlueHealth Innovation Center wordt ook MedTeG gelanceerd, een nieuwe Gentse hub rond digitale en medische technologie. Gent telt een 30-tal startups die zich richten op gezondheidszorg. Om het Gentse ecosysteem rond deze en nieuwe startups te versterken, bundelen imec, MedTech Flanders, BHIC en UGent/UZ Gent de krachten. Ze zullen nauw samenwerken om zo met één aanspreekpunt startende en bestaande ondernemers vooruit te kunnen helpen.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten