Noodopvang voor daklozen geopend…

Gezien de grote vraag naar nachtopvang en het gure winterweer wordt vandaag 22 januari 2019 de noodopvanglocatie voor daklozen geopend in samenwerking met het CAW. Het gaat om een extra vleugel in het Baudelohof (Baudelokaai 2) waar een slaapzaal wordt voorzien, zodat er 20 extra personen kunnen overnachten. De noodopvang komt bovenop de basiscapaciteit van 105 bedden voor nachtopvang.

 

Tot nu toe was er steeds voldoende aanbod voor dak- en thuislozen in de nachtopvang. Sinds gisteren is de nachtopvang echter volzet. De extra noodopvang blijft geopend zolang de basiscapaciteit van 105 bedden volledig gebruikt wordt en men vrieskou voorspelt.

De winteropvang werd al op 19 november 2018 geopend en blijft voorzien tot 17 maart 2019. Daklozen kunnen daarnaast al om 20 uur terecht in de nachtopvang dit jaar, een uur vroeger dan vorige jaren. Er is deze winter ook extra dagopvang (van 16.30 tot 20.30 uur) voorzien via Warme Winter. Alleenstaande daklozen kunnen dagelijks terecht in het inloopcentrum in de Pannestraat, dakloze gezinnen kunnen terecht in de Wittemolenstraat in Sint-Amandsberg.

Burgers die zelf een steentje willen bijdragen tot een ‘warme winter’ kunnen zich aanmelden bij info@enchantevzw.be of via het telefoonnummer 0472 92 61 78. Ook bij Gentinfo (09 210 10 10) kunnen burgers terecht voor meer informatie over verschillende organisaties en initiatieven en over waar er nog hulp nodig is.
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten