Stoofvlees met frietjes…
Vandaag doen we boodschappen en halen varkensstoofvlees en aardappelen.
Wat hebben we allemaal nodig: menu voor één a twee personen
- varkensstoofvlees van ongeveer 400gr.
- zakje aardappelen
- laulierblaadjes
- 2 ajuinen
- peper en zout
- fles bruin bier
- brood
- mosterd
Voorbereiding:
- stoofvlees nog eens halveren maar moet niet
- 2 sneden brood insmeren met 1 lepel mosterd
- uien versnijden
Bereiding:
Neem een pan en doe er een goeie klont boter in, eens het goed gesmolten is doe de varkensstoofvlees in. als alles goed dicht is geschroeid doe er de versneden ui in en goed ondermengen. Voeg er gelijktijdig de ingesmeerde boterham sneetjes met mosterd.
Als het goed aan het sudderen is en mooi gekleurd doe dan 1 fles bruin bier in en laat 1 uur sudderen in de pan met deksel erop. Snij de frietjes of je neemt diepvries frieten klaar en bak deze in uw friteuse. Zet de tafel klaar en eet smakelijk
Hobbykok Mario C.
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.