Stoofvlees met frietjes…

Vandaag doen we boodschappen en halen varkensstoofvlees en aardappelen.

Wat hebben we allemaal nodig: menu voor één a twee personen

 • varkensstoofvlees van ongeveer 400gr.
 • zakje aardappelen
 • laulierblaadjes
 • 2 ajuinen
 • peper en zout
 • fles bruin bier
 • brood
 • mosterd 

Voorbereiding:

 • stoofvlees nog eens halveren maar moet niet
 • 2 sneden brood insmeren met 1 lepel mosterd
 • uien versnijden

Bereiding:

Neem een pan en doe er een goeie klont boter in, eens het goed gesmolten is doe de varkensstoofvlees in. als alles goed dicht is geschroeid doe er de versneden ui in en goed ondermengen. Voeg er gelijktijdig de ingesmeerde boterham sneetjes met mosterd.
Als het goed aan het sudderen is en mooi gekleurd doe dan 1 fles bruin bier in en laat 1 uur sudderen in de pan met deksel erop. Snij de frietjes of je neemt diepvries frieten klaar en bak deze in uw friteuse. Zet de tafel klaar en eet smakelijk

 

Hobbykok Mario C.

 

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten