Witloof rolletjes in de keuken…

Een zeer gemakkelijk te bereiden gerechtje zelfs ook voor de student.

Dit gerecht is gebaseerd voor 1 a 2 personen. Je neemt één of twee witloof, was ze goed en snij er gelijk de kontjes er van af.

Ingrediënten;

  • 2 witloof
  • 4 plakjes hesp
  • zout, peper, nootmuskaat, peterselie
  • 200gr geraspte kaas
  • 2 lepels bloem

De bereiding;

  • kook de witloof in een pan en voeg er wat citroensap en wat zout aan toe en laat het geheel zowat 10 minuutjes koken, het moet niet te zacht worden aangezien het toch nog in de oven moet.
  • Haal dan de witloof uit de pan en laat uitlekken tot het wat afgekoeld is, bewaar zo’n 200 ml van het kookvocht uit de pan voor de sausbinding.
  • Verwarm dan uw over op 220 graden
  • saus maken; doe boter in de pan en laat het op een laag vuurtje smelten. Voeg dan bloem toe en roer met de garde tot het één geheel word. Kook dit ongeveer 4 minuten.
  • Daarna voeg je de melk toe terwijl je blijft roeren tot alles mooi los komt in de pan. Voeg dan wat kookvocht toe tot het een dikke en egale saus is geworden.
  • Kruiden; voeg peterselie (als je dat wenst) , zout, peper, nootmuskaat met de helft van uw portie kaas aan toe. Blijf roeren tot het één geheel word.
  • Ovenschotel; Vet deze in met wat boter, de bodem en de zij kanten.
  • rol in ieder plakje hesp een helft van een witloof en plaats het in de schotel.
  • giet de gemaakte saus netjes boven de rolletjes en verdeel dan ook uw rest van de geraspte kaas er over heen.
  • plaats de schaal in de oven, na ongeveer 20 minuten is de witloofschotel klaar.

 

 

 

Serveer het liefst met puree, smakelijk eten.

 

Hobbykok Mario C.

 

Volg ons op :
error0
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten