13.000 Gentenaars klinken met het nieuwe stadsbestuur op een gelukkig 2019…

Op zondag 13 januari 2019 organiseerde de Stad Gent van 11 tot 13 uur de traditionele nieuwjaarsdrink onder en rond de stadshal. 13.000 Gentenaars klonken samen met het stadsbestuur op een magisch nieuw jaar.

 

Kersvers burgemeester Mathias De Clercq verkondigde de nieuwjaarswensen van de nieuwe bestuursploeg, gevolgd door het nieuwjaarslied van ‘t Spelleken van Drei Kluiten. De legendarische Skyblasters vulden vervolgens in hun gekende stijl de stadshal op met exotische stropmuziek en zorgden zo voor een graadje meer op deze koude zondagvoormiddag. Wie wou genieten van een magisch uitzicht, kon voor de laatste keer en uitzonderlijk gratis enkele rondjes meedraaien op het reuzenrad op de Korenmarkt.

De nieuwjaarsdrink eindigde om 13 uur met de samenzang van Klokke Roeland onder begeleiding van ’t Spelleke van Drei Kluiten.

Nieuwjaarsdrink voor jong en oud

Als kind- en jeugdvriendelijke stad verwelkomde Gent tijdens de nieuwjaarsdrink het jonge publiek met een creatieve workshop ‘magische wenskaarten maken’. Er was ook een prachtig versierde én verlichte Lampadeerne die in een knusse tent warme verhalen vertelde. De overdekte kindvriendelijke zone bevond zich vlakbij de openbare toiletten, een kinderververshoek en de kinderbar van de Jeugddienst.

Toegankelijk voor iedereen

De Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren liet de toespraak van de burgemeester en de teksten van het Nieuwjaarslied en Klokke Roeland opnieuw tolken door een tolk Vlaamse Gebarentaal. Deze teksten werden ook gepubliceerd in een handig programmaboekje dat ter plaatse werd uitgedeeld. Alle toespraken waren technisch versterkt en dankzij een ringleiding kwalitatief beter hoorbaar voor mensen met een hoorapparaat. Voor rolstoelgebruikers werd er vóór het podium een afgebakende ruimte voorzien.

Enkele cijfers

De Gentse nieuwjaarsdrink startte in 2000 als millenniumdrink en is dit jaar aan haar 20ste editie toe. Het is de 5de editie onder de stadshal. Op het plein stonden 16 drankchalets en 1 kinderbar, 50 statafels, 33 schenktafels. Er werden 27.020 gratis drankjes geschonken.

De Stad Gent spendeerde een budget van 25.000 euro voor de nieuwjaarsdrink.

Ivago, de Stad Gent en Uitbureau Gent vzw stelden voor de drankbedeling 27.020 herbruikbare bekers ter beschikking. Er werden 3.000 programmaboekjes uitgedeeld. Een afvalteam van 15 leden van de Chiro Lourdes zorgde onder leiding van Ivago voor het inzamelen van alle bekers en voor de opkuis van de evenementenzone. Aan de rand van de evenementenzone werden 12 toiletten en 3 mobiele urinoirs voor mannen voorzien.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten