Feestend naar 2019: iedereen welkom op eindejaarsvuurwerk en nieuwjaarsdrink…

De Stad Gent sluit 2018 af en zet 2019 in met een knal en een drink. Op maandag 31 december 2018 om middernacht is iedereen welkom voor een vuurwerkspektakel aan Portus Ganda, op zondag 13 januari 2019 organiseert de Stad een gezellige drink op het E. Braunplein.

 

Vuurwerk aan Portus Ganda

Vuurwerkmeesters Vangelabbeek uit Lanaken zorgen op maandag 31 december 2018 voor een spectaculair hoogtevuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. Van 23 tot 23.55 uur zullen sfeerbeelden geprojecteerd worden op een LED-scherm van 15m², opgesteld ter hoogte van de Slachthuisbrug.

Klokslag middernacht wordt het vuurwerk afgestoken vanop de Sint-Baafsweide. Het spektakel zal 20 minuten duren en wordt begeleid door feestmuziek.

 

Het publiek kan plaats nemen van de Koepoortkaai over het Jules de Vigneplein, het Veermanplein en de Nieuwbrugkaai tot de Sint-Jorisbrug. Wie glazen en flessen meebrengt om te klinken op het nieuwe jaar, wordt vriendelijk gevraagd om alle afval terug mee te nemen of te deponeren in de voorziene vuilnisbakken.

 

Opgelet: Het is verboden eigen vuurwerk mee te brengen en te ontsteken in de publiekszone.

Nieuwjaarsdrink E. Braunplein

Het Gentse stadsbestuur nodigt alle Gentenaars ook uit voor een gratis nieuwjaarsdrink, op zondag 13 januari 2019 van 11 tot 13 uur onder de stadshal. De Nieuwjaarsdrink staat in het teken van ‘magische wensen’.

 

Programma

Kersvers burgemeester Mathias Declercq verkondigt de nieuwjaarswensen van de nieuwe bestuursploeg, gevolgd door het nieuwjaarslied van ‘t Spelleken van Drei Kluiten. De legendarische Skyblasters zullen in hun gekende stijl de Stadshal vullen met exotische stropmuziek om een van de koudste en donkerste dagen van het jaar op te warmen.

 

Gent, kind- en jeugdvriendelijke stad, verwelkomt ook het jonge publiek met een creatieve workshop ‘magische wenskaarten’ maken. De workshop vindt plaats in de kindvriendelijke zone, met vlakbij de openbare toiletten, een kinderververshoek en de kinderbar van de Jeugddienst.

 

Nieuwjaarsdrink toegankelijk voor iedereen

De Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren engageert opnieuw een tolk Vlaamse Gebarentaal om de toespraak van de burgemeester te tolken. De teksten van het ‘Nieuwjaarslied’ en ‘Klokke Roeland’ , zullen ook ter plaatse worden uitgedeeld. Alle toespraken zullen technisch versterkt worden en, dankzij een ringleiding op het centrale gedeelte voor het podium, kwalitatief beter hoorbaar zijn voor mensen met een hoorapparaat. Voor rolstoelgebruikers wordt vóór het podium een afgebakende ruimte voorzien.

 

Klinken op een vredevol 2019

De Stad Gent heeft 20.000 euro gereserveerd voor de catering. Uitbureau Gent vzw zal voor dit bedrag 27.000 gratis drankjes uitschenken, waaronder glühwein, Valeir, Gruut, pils, L’arogant, Ouwen Duiker, witte wijn, fruitsap, frisdrank, water en koude chocomelk.

 

Milieuvriendelijk en netjes

IVAGO en de Stad Gent voorzien ruim 13.000 herbruikbare bekers voor de dranken en roepen de aanwezigen opnieuw op om een eigen ‘mokke’ mee te brengen. De Chiro Oostakker Lourdes zorgt er onder leiding van IVAGO voor dat het plein tijdens en na de nieuwjaarsdrink netjes wordt gehouden en sorteert het afval op het plein. Onder het motto ‘samen houden we het netjes’ vraagt de Stad Gent ook de medewerking van alle aanwezigen om de herbruikbare bekers terug naar de drankstanden te brengen, het afval te sorteren en glazen flessen die van thuis worden meegebracht terug mee te nemen naar huis of in de glasbakken op het plein te deponeren .

 

Organisatie

Het vuurwerk en de Nieuwjaarsdrink zijn een organisatie van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren van de Stad Gent.

 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten