Andere halte voor shuttle Ledeberg markt na problemen viaduct Gentbrugge…

Als gevolg van het afbrokkelende viaduct boven P+R Gentbrugge wordt de pendelbus naar Ledeberg markt verplaatst naar de P+R Arsenaal Gentbrugge. Intussen zijn de P+R Gentbrugge en de stelplaats van De Lijn ontruimd en worden er ook extra veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor alle weggebruikers.

 

Gratis pendeldienst

Elke zondag vindt de markt van Ledeberg plaats. Sinds enkele jaren rijdt daarvoor een gratis pendelbus van de Park&Ride onder de E17 in Gentbrugge naar het Ledebergplein (halte ter hoogte van de kerk).

Als gevolg van de vallende brokstukken van de viaduct boven de Park & Ride wordt de opstap- en afstaphalte van de gratis pendelbus vanaf zondag 23 december 2018 tot nader bericht verplaatst naar de halte ‘Arsenaal’ van De Lijn op de Brusselsesteenweg (bushalte richting Melle). Ter hoogte van deze halte is er eveneens een Park&Ride.

 

Extra veiligheidsmaatregelen

In afwachting van een nieuwe inspectie van het viaduct, worden er intussen bijkomende maatregelen genomen om de veiligheid van alle weggebruikers te garanderen.De risicozones zijn afgezet met hekkens. Voetgangers en fietsers kunnen onder het viaduct door dankzij veilige (onder)doorgangen, maar het autoverkeer moet lokaal omrijden.

299408 viaductgentbrugge3 13a007 large 1545381655
 

De inspectie van het viaduct start heel binnenkort en duurt vermoedelijk tot eind februari 2019. Tot zolang blijven de tijdelijke veiligheidsmaatregelen van kracht. In 2020 en 2021 vervolgens ondergaat het 1.6 km lange viaduct van Gentbrugge een grondige sanering.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten