312 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Watersportbaan-Ekkergem…

In Gent staan in totaal meer dan 11.000 fietsenstallingen. Toch blijft er in veel woonstraten een sterke behoefte aan extra fietsenstallingen. Daarom werkt de Stad Gent aan fietsparkeerplannen voor elke wijk. Donderdag werd het nieuwste plan voorgesteld, deze keer voor de wijk Watersportbaan-Ekkergem. Daar komen 312 fietsparkeerplaatsen bij.

 

In dichtbevolkte stadswijken wil de Stad Gent voor elke inwoner op maximaal 100 meter van zijn deur een fietsenstalling ter beschikking hebben. In zeven wijken werd om die reden al een wijkgerichte screening afgewerkt. Na de Brugse Poort-Rooigem, Ledeberg, Oud Gentbrugge, Stationsbuurt-Noord, Sluizeken-Tolhuis-Ham, Macharius-Heirnis en de Dierentuinwijk krijgt nu ook Watersportbaan-Ekkergem, als 8ste wijk, er 312 fietsparkeerplaatsen bij. Geen overbodige luxe in een stad waar het aantal fietsers elk jaar stijgt.

Veel woonstraten kampen met een tekort aan fietsenstallingen om die groei op te vangen. Vooral in wijken met een hoge bevolkingsdichtheid en gesloten bebouwing zijn bewoners genoodzaakt om hun fiets tegen de gevel of op het voetpad te plaatsen. Lastig voor bewoners, maar ook voor rolstoelgebruikers of ouders met een kinderwagen, die dan moeilijk kunnen passeren. Bovendien zijn fietsen die niet vast hangen aan een stalling een makkelijke prooi voor fietsdieven.

 

Meer ruimte en infrastructuur voor fietsers moet Gentenaars aanmoedigen om zich bewuster te verplaatsen. Een fietsenstalling binnen handbereik kan een extra stimulans zijn om sneller de fiets te nemen.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten