Mia wint gouden vonk…

De Stad Gent, het OCMW Gent, sogent en Digipolis hebben op dinsdag 11 december 2018 van Vonk, netwerk voor interne communicatie, de ‘gouden vonk’ gekregen voor Mia. Dat is de nieuwe digitale werkplek waar medewerkers snel informatie vinden en delen, en waar ze met collega’s kunnen samenwerken. Mia draagt bij tot het ‘Wijs Werken’, de organisatiecultuur van de Stad Gent en het OCMW.

 

Prijs voor interne communicatie

Op dinsdag 11 december 2018 reikte Vonk, het grootste netwerk voor interne communicatie in België, de ‘gouden vonk 2018’ uit tijdens het event Wintercheck in Brussel. Deze prijs beloont het meest effectieve en innovatieve project in interne communicatie. De Stad Gent ontving zowel de juryprijs als de publieksprijs voor haar nieuwe digitale platform Mia.

Genomineerde projecten

Naast de Stad Gent waren Actiris en AG Insurance genomineerd:

  • Op 12 juni 2018 lanceerden de Stad, het OCMW Gent, Digipolis en sogent Mia. Dat is een digitale werkplek waar de medewerkers informatie vinden en delen, en waar ze met de collega’s kunnen samenwerken.
  • De Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling, Actiris, vroeg The Oval Office om een kwaliteitscampagne uit te werken.
  • AG Insurance werkte een onboarding app uit om nieuwe medewerkers vlot te laten starten.

Over Mia

Mia ging op 11 december 2018 aan de haal met de prijs. De nieuwe digitale werkplek biedt medewerkers de kans om:

  • algemene informatie en nieuws te raadplegen (thematisch intranet)
  • te zoeken naar collega’s, informatie, …
  • te communiceren en samen te werken in groepen
  • zelf informatie te delen of een vraag te stellen
  • te reageren op nieuws en berichtjes van hun collega’s
 

De medewerkers kunnen Mia bovendien overal raadplegen: op het werk, thuis of onderweg. Via computer, tablet of smartphone. Ze hebben alleen een internetverbinding nodig.

 

Mia en Wijs werken

Na de verkiezing tot aantrekkelijkste lokale overheidswerkgever eerder dit jaar (Randstad Employer Brand Award 2018*), kondigde Mieke Hullebroeck, algemeen directeur van Stad en OCMW Gent, de komst van Mia al aan. Mia speelt een belangrijke rol in het ‘Wijs Werken’, de organisatiecultuur van de Stad Gent en OCMW Gent. De uitgangspunten ‘Meer mens, Meer oplossingen en Minder regels’ zitten ook vervat in de principes van de digitale werkplek. 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten