Resultaten controleacties Politie Gent – november 2018…

In de loop van de maand november 2018 organiseerde de Politie Gent 36 verkeerscontroles. In totaal werden 2.123 overtredingen vastgesteld. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.

 

Alcoholcontroles

In de loop van de maand november 2018 voerde de Politie Gent 11 alcoholcontroles uit. In totaal werden 3.119 samplings afgenomen. 618 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen. Ook de resultaten van de Verkeersveilige Nacht werden hierin opgenomen.

 

  • 107 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van 15 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden.
  • 89 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 3.541 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

 

Er werden 54 speekseltesten afgenomen. 27 bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Van 20 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De anderen beschikten niet over een rijbewijs. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 112 andere overtredingen vastgesteld.

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties. In de maand november 2018 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 18 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 274 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 444 andere inbreuken. De top drie van parkeerinbreuken:

 

  1. Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (85 keer)
  2. Stilstaan of parkeren op trottoirs (83 keer)
  3. Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (40 keer)

Fietscontroles

In de maand november 2018 werden twee fietscontroleacties georganiseerd. Deze controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen.

Tijdens deze acties kregen 100 fietsers een bekeuring omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. Daarnaast werden nog 14 andere fietsinbreuken vastgesteld en beboet. Ook werden er 4 niet-fietsgerelateerde inbreuken vastgesteld waarvan 3 GAS-boetes wegens het parkeren op het fietspad (1) en op het voetpad (2).

Bromfietscontroles

In de maand november 2018 organiseerde de Gentse politie 1 bromfietscontrole. Er werden 6 verkeersovertredingen vastgesteld bij particuliere bromfietsers en 14 overtredingen bij bromfietskoeriers. Daarnaast werden 15 overtredingen vastgesteld bij andere bestuurders.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde Politie Gent in de loop van de maand november 2018 4 snelheidscontroles met interceptie. Tijdens deze acties werden 5.343 voertuigen gecontroleerd waarvan er 894 (16,7%) te snel reden.

4 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs. Er werden ook nog 19 andere verkeersovertredingen vastgesteld.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten