Feest met de Vikingen in het Winterwonderkasteel…

Winterwonderkasteel is ook dit jaar weer van de partij in Winter in Gent. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 is het Gravensteen gehuld in een feestelijk jasje, met feeërieke kerstversiering, magische verlichting, knetterende vredevuren en een rijkelijk gedecoreerde feestdis. De aanwezigheid van woeste Vikingen, het thema van dit jaar, is voelbaar in de burcht. Net als vorige jaren is er een pop-up Winterbar en blijft het Winterwonderkasteel tijdens de kerstvakantie open tot 22 uur.

 

Vikings op bezoek in het Winterwonderkasteel

De Winterfeesten katapulteren het Gravensteen dit jaar helemaal terug naar het jaar 880. De heersende graaf Boudewijn de Kale is als de dood voor de veroveraars uit het Hoge Noorden. Hoe biedt hij weerwerk aan deze zeevarende Germanen? Hij nodigt de Engelse koning Alfred en zijn jonge raadgever Uhtred uit, en samen bedenken ze een vredeplan. Uhtred, die bij de Noormannen opgroeide, brengt ook enkele jeugdvrienden mee. Die moeten zeker gunstig worden gestemd. De graaf combineert daarom zijn eigen Kerstfeest met de tradities uit het Hoge Noorden. Dé sleutelfiguur is Uhtred. Hij is de link tussen beide volkeren. Maar steeds opnieuw blijkt die spoorloos te verdwijnen. Op zoek naar Uhtred dus!

Programma

Op vrijdag 14 december om 19 uur opent het Gravensteen zijn deuren voor de officiële start van de vijfde editie van Winterwonderkasteel. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen, om 20 uur kan iedereen uit volle borst meezingen met Allez Chantez en afsluiten doen we met een drankje in de pop-up Winterbar.

Iets drinken in de middeleeuwse stallingen van het Gravensteen? Het kan in de pop-up Winterbar! In een gezellig decor geniet u van een glühwein of biertje, een kans die u maar één keer per jaar krijgt. De winterbar is vrij toegankelijk en is open tot 23 uur. Het laatste glas wordt geschonken een kwartier voor het sluiten van de bar.

De Winterbar in het Gravensteen is ook dit jaar weer een week lang de Warmste Winterbar. Vanaf zaterdag 15 december 2018 schenkt Historische Huizen Gent per verkochte glühwein 1 euro aan Ekoli vzw. Deze organisatie wil wetenschap toegankelijk maken voor kinderen en jongeren die niet altijd toegang hebben tot wetenschappen.

Deze eindejaarsperiode geniet u in het Gravensteen nog meer dan anders van het prachtige uitzicht over de verlichte binnenstad. Winterwonderkasteel is tijdens de kerstvakantie immers uitzonderlijk open tot 22 uur.

Historische Huizen Gent in een nieuwe huisstijl

Historische Huizen Gent lanceert met Winterwonderkasteel ook meteen de nieuwe huisstijl. Met een nieuw logo, frisse kleuren en intrigerende beelden wil Historische Huizen Gent zowel de fysieke huizen, de programmatie als de evenementen een nieuwe look geven. Een vernieuwde website is gepland voor het voorjaar 2019.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten