Eerste helft Coupure Links officieel fietsstraat…

Met de plaatsing van de officiële verkeersborden wordt Coupure Links tussen de Hospitaalstraat en de onderdoorgang aan de Rozemarijnbrug morgen officieel een fietsstraat. Fietsers gebruiken er dan de hele breedte van hun rijhelft en wagens mogen er geen fietsers inhalen. Het pad langs het water wordt voetpad, daar mag alleen nog door kinderen gefietst worden.

 

Met nieuw bruinrood asfalt en fietsstraatpictogrammen op de baan zag dit gedeelte van Coupure Links er al enkele weken uit als een fietsstraat. Veel fietsers reden ook al op de baan. Vanaf morgen is de situatie volledig duidelijk: dit is dan officieel een fietsstraat. Het oude fietspad is dan een voetpad. Kinderen tot 9 jaar mogen zoals overal wel nog op het voetpad fietsen. Om de verkeerssituatie nog duidelijker te maken, plaatst de Stad tijdelijk grote oranje borden met verduidelijking aan het begin en einde van de fietsstraat en aan alle zijstraten. Ook de 2 meter hoge borden van de fietsstraatcampagne, met de boodschap dat wagens achter de fietsers moeten blijven, worden eerstdaags in de straat geplaatst.

Om te verzekeren dat de regels in de fietsstraat worden nageleefd, zal de Gentse politie regelmatig controles doen en inhalende wagens beboeten. In het voorjaar van 2019 zal de tweede helft van Coupure Links, tussen de Rozemarijnbrug en Nieuwewandeling, dezelfde ingreep ondergaan. Er zal dan ook een nieuwe fietstelpaal worden geïnstalleerd. In 2019 wordt de Coupure Links dus fietsstraat over de volledige lengte van de straat.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten