Restaurant De Raadkamer wint ‘Geiwene Foersjet 2018’…
Restaurant De Raadkamer maakt de beste ‘Gentse waterzooi met vis’ van Gent. Met een uitstekend juryrapport van 297/300 wint het restaurant de ‘Geiwene Foersjet 2018’. De trofee is een initiatief van PUUR GENT tijdens de derde editie van de Week van het Gents, en gaat telkens op zoek naar de beste versie van een authentiek Gents gerecht.
Van 25 november tot en met 3 december 2018 vond de derde editie van de Week van het Gents plaats. Via diverse initiatieven werd het Gentse dialect een week lang in de kijker gezet. Net als vorig jaar lanceerde PUUR GENT de trofee ‘Geiwene Foersjet’ om de week ook culinair in de kijker te zetten. Dit jaar ging de jury op zoek naar het restaurant waar de beste ‘Gentse waterzooi met vis’ wordt geserveerd.
De jury
De jury bestond uit volgende leden: Luk De Bruyker (bezieler van het concept), Eddy Levis (voorzitter van de Gentse Sosseteit), Rosine Uwayezu (student-ondernemer 2018), Pim Ravelinge (chef bij vishandelszaak De Vis), Koen Crucke (auteur van het lied over Gentse waterzooi) en Jan Gheysen (partner Koen Crucke).
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.