Oudste Gentenaar Felicitas Van Oudenhove blaast 110 kaarsjes uit…

Op 6 december 2018 wordt oudste Gentenaar Felicitas Van Oudenhove 110. Met die leeftijd treedt ze toe tot de kleine groep ‘supereeuwelingen’. Een dag voor haar verjaardag wordt Felicitas in de bloemen gezet door het Gentse stadsbestuur, in het woon-zorgcentrum waar zij verblijft.

 

Levensschets

Mevrouw Felicitas Van Oudenhove werd geboren in Ninove op 6 december 1908. Op haar 20ste huwde zij met Louis De Wilde, een landbouwingenieur uit Leuven. Samen vertrokken ze in 1928 naar Congo. Haar man bouwde er een plantage en was er nadien actief in het hoger landbouwonderwijs. Het echtpaar kreeg samen 11 kinderen, van wie er nu nog 7 leven. Toen hun oudste zoon klaar was voor de universiteit, in 1946, kwam het kroostrijke gezin terug naar België. De echtgenoot van mevrouw Van Oudenhove overleed in 1990, en Felicitas bleef alleen wonen tot haar 102 jaar. Toen vond ze het welletjes en besloot ze haar intrek te nemen in woon-zorgcentrum Zonnehove in Sint-Denijs-Westrem, waar ze uitstekend wordt opgevangen.

Mevrouw Van Oudenhove krijgt natuurlijk heel veel bezoek van haar 7 kinderen, 33 kleinkinderen, 63 achterkleinkinderen en 6 bedachterkleinkinderen. De jarige vindt het jammer dat ze niet met een computer kan werken. Ze heeft geprobeerd lessen te volgen, maar ze ziet heel slecht. Elke woensdag speelt zij scrabble, met extra grote letters, samen met mevrouw Coppejans, haar vriendin van 92 jaar.

Gentenaars worden nog steeds ouder

Gentenaars worden steeds ouder. Gemiddeld worden mannelijke Gentenaars 80 jaar, Gentse vrouwen net geen 87. Ook bereiken steeds meer Gentenaars de gezegende leeftijd van 100 jaar of meer. Zo telt Gent op dit moment 49 eeuwelingen, en hun aantal stijgt jaar na jaar. Twintig jaar geleden telde onze stad 24 eeuwelingen, tien jaar later waren dat er al 45, en in 2018 wonen er dus 49 eeuwelingen in Gent.

Er is wel een groot verschil tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke eeuwelingen. Zo zijn er ‘maar’ 6 mannelijke eeuwelingen: 4 honderdjarigen en 2 101-jarigen. Dat tegenover 43 vrouwelijke eeuwelingen, van wie de oudste nu dus 110 geworden is. Op 25 december 2018 wordt ook Marietta Bouverne 110 jaar. Daarnaast is er ook 1 dame met de gezegende leeftijd van 106 jaar, 4 dames van 104 jaar, 7 van 103 jaar, 8 die dit jaar 102 kaarsjes mochten uitblazen, 11 vrouwen van 101 en 10 Gentse vrouwen die dit jaar 100 werden.
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten