Mutation Festival komt naar Gent…

Op vrijdag 7 december 2018 verzamelen makers, techneuten en creatieve breinen in de Chinastraat in Gent voor Mutation Festival, een conferentie van Nerdlab en Cultuur Gent die het technologie-onderwijs van de toekomst wil uitdagen. Van cyborgs die aardbevingen voelen tot gerecycleerde ruimteschepen: alles passeert er de revue.

 

De organisatie van Mutation Festival is in handen van Nerdlab, een Gents collectief van makers. Organisator Marlies De Cock trok vorig jaar naar KIKK in Namen, een festival over creativiteit en technologie, een conferentie en tegelijkertijd een expositie met lezingen en workshops. Ze vond Gent de ideale plek om ook zoiets te organiseren en besloot met de organisatie van Mutation Festival om de daad bij het woord te voegen.

Programma

Op het podium van Mutation festival staan heel wat internationale en lokale kleppers. De Deen Andreas Refsgaard bijvoorbeeld, die muziek kan maken aan de hand van oogbewegingen. Of de Catalaanse ‘cyborg artist’ Moon Ribas, die letterlijk alle aardbevingen ter wereld in haar ellebogen kan voelen. In workshops van onder andere Dries Depoorter kunnen bezoekers ook zelf aan de slag om aan de hand van technologie kunst te maken. Wie vooral met experts wil discussiëren over hoe technologie en kunst in een organisatie toegepast kunnen worden, kan op Mutation in gesprek gaan met de mensen van Timelab, Cultuurconnect en De Krook.

Mutation eindigt met Bring Your Own Beamer, een initiatief dat Nerdlab sinds 2013 organiseert. Op zo’n avond brengen kunstenaars letterlijk hun eigen beamer mee om de meest verbluffende visuele kunst te projecteren, die vaak ook interactief is. Op de editie van vorig jaar, die in de oude bibliotheek doorging, kwamen maar liefst 1600 bezoekers over de vloer. Dit jaar komt Dijf Sanders, die hoge ogen gooit met zijn nieuwe plaat en een prachtige festivalzomer achter de rug heeft, tijdens Bring Your Own Beamer optreden.

Cultuur Gent en Nerdlab

Sinds 2015 werken Nerdlab en Cultuur Gent samen om visuele en digitale kunstenaars een presentatieplek in Gent te geven. Uit deze samenwerking mondde reeds bijkomend een samenwerking met het Lichtfestival begin 2018, en dus nu ook eind 2018 een samenwerking onder de vorm van een conferentie rond technologie, kunsten en educatie: Mutation Festival.

Praktisch

Mutation Festival vindt plaats op 7 december 2018 in de Chinastraat, Gent. Tickets kosten 35 euro of 15 euro voor studenten, het avondprogramma is gratis. De conferentie start om 9.30 uur en loopt tot 18 uur. Daarna starten de performances en Bring your Own Beamer.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten