Stad Gent zet gratis shuttle in tussen park-and-ride Watersportbaan en het centrum…

De P+R Watersportbaan krijgt vanaf 7 december 2018 een gratis snelle shuttledienst naar de Kouter in Gent centrum. De shuttle is gratis en men heeft geen enkel opstapbewijs nodig. De shuttle heeft een vaste route met 3 vaste stopplaatsen: P+R Watersportbaan, Huis van de Sport en aan de Kouter. Vorig jaar startte de Stad Gent al met een succesvolle gratis shuttleverbinding tussen P+R Weba/Decathlon en het stadscentrum.

 

De Stad Gent lanceert naast de shuttleverbinding tussen P+R Weba/Decathlon en het stadscentrum, een tweede gratis shuttle, in het zuiden van de stad. Die zorgt voor een snelle verbinding tussen P+R Watersportbaan en de Kouter. De kostprijs hiervoor is 495.000 euro per jaar.

Op de P+R Watersportbaan kan men de wagen gratis parkeren. Daar neemt men de gratis shuttle naar de Kouter, aan de rand van het autovrij gebied. Na het bezoek aan de stad kan men aan de Kouter weer de shuttle nemen naar de P+R.
De shuttle is gratis en men heeft geen enkel opstapbewijs nodig. De shuttle heeft een vaste route met 3 vaste stopplaatsen: P+R Watersportbaan (aan het begin van de P+R), Huis van de Sport (op het einde van de P+R) en aan de Kouter (aan de Handelsbeurs). De shuttle doet normaal gezien minder dan 20 minuten over het traject.
 

Dienstregeling

De shuttle heeft een vaste dienstregeling.

  • Van maandag tot en met donderdag rijdt de shuttle om de 20 minuten vanaf 7.30 tot 21.50 (laatste shuttle die vertrekt aan de Kouter).
  • Op vrijdag rijdt de shuttle langer: laatste vertrek ter hoogte van de Kouter om 23.50 uur.
  • Op zaterdag rijdt de shuttle om de 20 minuten vanaf 9 uur tot 23.40 uur (laatste vertrek aan de Kouter).
  • Bij evenementen en op koopzondagen rijdt de shuttle ook op zondag en kan er van deze vaste uren afgeweken worden.

De shuttle

De shuttle heeft 19 zitplaatsen. Met de automatische schuifdeur en de uitklapbare opstaptrede gaat op- en afstappen zeer gemakkelijk. Er is plaats voor buggy’s (ingeklapt). 

De shuttle heeft geen lift voor rolstoelgebruikers. Met een kaart voor personen met een handicap mag men bovengronds gratis parkeren (behalve op bewonersplaatsen en plaatsen voor ultrakort parkeren) en er zijn voorbehouden plaatsen aan de rand van het autovrij gebied.

Bereikbaarheid P+R Watersportbaan

De P+R is bereikbaar vanaf de R4: zowel vanuit Evergem als vanuit Drongen, afrit Blaarmeersen.

Vanaf de N466 (de Deinsesteenweg van en naar Drongen) neemt men best de Paddelstraat en de Westerlaan.

Vanaf de R40 is de P+R bereikbaar via de Charles Andrieslaan, Verenigde Natieslaan en Europalaan.

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten