Gent blijft aan zet in Europa…

Gent bestuurt de komende drie jaar opnieuw mee het Eurocities netwerk, dat zo’n 140 miljoen Europeanen vertegenwoordigt. Dat beslisten zo’n 400 stedelijke ambtenaren en politici op de jaarlijkse vergadering van Eurocities in de Schotse hoofdstad Edinburgh op 30 november 2018. Gent was de voorbije twee jaar voorzitter van het netwerk en geeft nu de fakkel door aan Stockholm (Zweden).

 

Samen met de 11 andere leden bepaalt Gent al sinds 2009 mee de strategische richting en prioriteiten binnen de raad van bestuur van het netwerk. Steden zoals Barcelona, Warschau, Stockholm, Firenze en Gent gaan rechtstreeks in gesprek met Europese commissarissen en Europese parlementsleden en zetten de lokale beleidservaringen in om mee antwoorden te formuleren op de maatschappelijke uitdagingen, zoals kwaliteitsvol werk, leven en omgeving. De lokale ambtenaren en politici spraken in Edinburgh met jongeren en met de Schotse premier Nicola Sturgeon over hoe Europa er in de toekomst zou moeten uitzien en welke rol cultuur en steden daarin hebben.

Uittredend burgemeester Daniel Termont ondertekende in Edinburgh de ‘Verklaring rond burgerbetrokkenheid’, als sluitstuk van het Gents Eurocities-voorzitterschap. Hij riep zijn collega-burgemeesters in Europa op om mee werk te maken van dit engagement om burgers, lokale en Europese politici samen antwoorden te laten zoeken op de maatschappelijke veranderingen.
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten