Stad Gent neemt voor tweede keer deel aan Wereldlichtjesdag…

Wereldwijd worden elke tweede zondag van december lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. De Stad Gent neemt voor de tweede keer deel aan dat herdenkingsmoment, en nodigt ouders, familie en vrienden van overleden kindjes uit op de Westerbegraafplaats, op zondag 9 december 2018.

 

Wereldwijd herdenkingsmoment

December is een maand van verbondenheid met de familie. De Sint komt op bezoek en een paar weken later komt ook de kerstman. Het is geen makkelijke periode voor iedereen die een kind mist. Op de tweede zondag van december worden daarom over de hele wereld om 19 uur lichtjes aangestoken, ter nagedachtenis van gestorven kinderen. Zo ontrolt zich een lint van licht over de aarde, doorheen de verschillende tijdszones. Wereldlichtjesdag is er voor iedereen, ongeacht religie of geloofsovertuiging.

Wereldlichtjesdag op de Westerbegraafplaats

Ook de Stad Gent doet mee aan Wereldlichtjesdag, en dat voor de tweede keer. Op zondag 9 december 2018 zijn alle ouders, familie en vrienden van overleden kindjes welkom op de Westerbegraafplaats om er een lichtje aan te steken.

Wie naar de Westerbegraafplaats komt, kan een lichtje aansteken en dat op het kinderperk zetten of op de rustplaats van zijn kindje. Nadien kan er nagepraat worden bij een tas soep. Door deel te nemen aan het wereldwijd moment biedt de Stad Gent nabestaanden van een overleden kindje ook de kans om met lotgenoten in gesprek te gaan.

Praktisch
  • Zondag 9 december 2019, van 17 tot 19 uur
  • Ingang langs de hoofdingang van de Westerbegraafplaats, Palinghuizen 143, 9000 Gent
  • Deelname is gratis
  • Vooraf reserveren is niet nodig
  • De Stad Gent stelt lichtjes ter beschikking tijdens het herdenkingsmoment, maar zelf een lichtje meebrengen om op een rustplaats te zetten mag ook

 

 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten