Proef de WereldKeuken en haal uniek kookboekje in huis tijdens Week van de Pollepel…

Nog tot vrijdag 30 november 2018 worden alle klanten van de acht erkende Gentse sociale restaurants extra verwend met concertjes, portrettekenaars, gratis desserts, …  tijdens de Week van de Pollepel. Voor deze tweede editie hebben de medewerkers van de verschillende keukens een kookboekje samengesteld met daarin heerlijke en persoonlijke gerechten vanuit de hele wereld. Zij lanceren dit boekje op donderdag 29 november 2018 in de erkende sociale restaurants en is gratis mee te nemen en te downloaden door alle klanten.

 

Tweede editie van Week van de Pollepel

Tijdens de Week van de Pollepel staat van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2018 een lekkere lunch op de kaart, elke dag met een ander thema en tal van activiteiten. Elk restaurant vult het dagthema van de Week van de Pollepel op zijn eigen manier in:

  • Maandag 26 november: Menu Animé – Leuke concertjes en animatie terwijl u luncht
  • Dinsdag 27 november: BabbeLunch – Laat uw portret tekenen en sla een praatje met een toevallige tafelgenoot
  • Woensdag 28 november: Petit Plat – Lekkernijen en animatie voor de kleinste smullertjes
  • Donderdag 29 november: WereldKeuken – Neem een hap van andere culturen en ga naar huis met een wereldreceptenboekje
  • Vrijdag 30 november: Gents gesmaakt – Het favoriete Gents dessert wordt in alle restaurants gratis aan de klanten gepresenteerd, namelijk Tiramisu op Gentse Wijze. Deze lekkernij werd gekozen door de klanten via de poll in de restaurants zelf en op de stadswebsite.

Met deze actie willen de sociale restaurants onderlijnen dat iedereen in Gent welkom is om lekker en gezellig te komen eten.

Van Fatayer bsabanig tot Pancho taart, de wereld rond

Een sociaal restaurant is een sociale werkplek waar mensen in een stimulerende omgeving begeleid worden om hun talenten te ontwikkelen en werkervaring op te bouwen. Een van die talenten is hun passie voor de uitheemse keuken en dit bundelden de medewerkers van de verschillend sociale restaurants samen aan een uniek kookboekje en lanceren dit voor alle klanten tijdens de Week van de Pollepel.

Heel wat keukenmedewerkers hebben een andere culturele achtergrond en delen met veel fierheid een traditioneel gerecht uit hun land van herkomst. Dit zorgt voor een brede mix aan culturen, smaken en geuren samengesteld door de beste koks. Elk gerecht wordt vergezeld door een persoonlijk verhaal of anekdote en maakt zo elk gerecht bijzonder. Kortom, het kookboekje neemt alle lekkerbekken mee op een reis rond de wereld!
 
296395 week%20van%20de%20pollepel%20 %20beeldmerk 43cf5c large 1542731469

Een ontmoetingsplaats voor iedereen

Sociale restaurants staan synoniem voor lekker en betaalbaar eten en er is méér. De restaurants zijn een ontmoetingsplaats waar men in een gezellige sfeer en goed gezelschap kan eten, met nieuwe gezichten en oude bekenden uit de buurt. Iedereen is welkom: alleen, met partner, collega, buur, familie of vrienden. Er staat steeds een lekkere, betaalbare lunch (vlees/vis en veggie) op de kaart.

Voordelig tarief voor mensen met leefloon of verhoogde tegemoetkoming

De tarieven voor een maaltijd zijn per restaurant anders. De standaardprijs ligt tussen 8 en 13 euro. Voor personen met een verhoogde tegemoetkoming is dat 5,5 euro. Mensen met een (equivalent) leefloon betalen   3 euro en op woensdag zelfs maar 2,5 Euro. Iedereen is welkom, ook gezinnen met kinderen

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten