MSK organiseert tal van activiteiten voor De Warmste Week…

Naar aanleiding van De Warmste Week organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) verschillende activiteiten voor het goede doel. Daarmee wil het museum zijn maatschappelijke rol nog sterker opnemen. Met rondleidingen, workshops en acties steunt het MSK zowel Kom op tegen Kanker als Tejo, laagdrempelige hulpverlening voor jongeren.

 

Samen strijden tegen borstkanker

De voorbije jaren werden verschillende personeelsleden uit het MSK in hun privéleven geconfronteerd met kanker. Aangezien de lopende tentoonstelling ‘De dames van de barok’ geheel gewijd is aan vrouwen, besliste het museumteam om tijdens De Warmste Week van Studio Brussel borstkankeronderzoek te steunen.

Rondleidingen

In november ging reeds een rondleiding van de tentoonstelling door, waarvan de toegangstickets en vrije giften integraal zullen worden geschonken aan De Warmste Week. Op 15 december 2018 gaan nog twee extra rondleidingen door, deze keer met focus op de restauratiecampagne van Het Lam Gods. Ook daarvoor worden alle opbrengsten geschonken aan Kom op tegen Kanker.

Styling workshops

Het museum organiseert samen met Kom op tegen Kanker twee workshops die deelnemers stylen in de stijl van de 17de eeuw. De eerste workshop, op 3 december 2018, richt zich tot dames met kanker, en is gratis. De tweede workshop, op 9 december 2018, biedt alle andere bezoekers de gelegenheid om even in de huid te kruipen van een dame van weleer.

Styling workshops zijn al langer gekend in de medische wereld. Ziekenhuizen organiseren workshops voor kankerpatiënten, om hen te helpen met hun dagelijkse styling, hen hun zelfvertrouwen terug te geven en tegelijk een fijne namiddag aan te bieden. Het museum wou dit aanbod buiten de ziekenhuissetting brengen, en koppelt er meteen de kunst van toen aan vast. De dames bezoeken eerst de tentoonstelling, krijgen aansluitend persoonlijk styling advies en worden ten slotte gestyled in 17de-eeuwse stijl voor een optionele fotoshoot.
 

Het is de eerste maal dat zo’n workshop in een museum wordt georganiseerd. Het MSK is dan ook erg blij dit initiatief te kunnen nemen, met vrijgevige steun van de stylistes en productleverancier Givenchy.

Jongeren ten voordele van jongeren

Schoonvolk!, de jongerenwerking van het museum die eerder dit jaar werd opgestart, steunt op haar beurt Tejo Gent tijdens De Warmste Week. Tejo Gent voorziet laagdrempelige psychosociale bijstand voor jongeren tussen 10 en 20 jaar, anoniem en gratis. De jongeren van Schoonvolk! schonken al de volledige opbrengst van een van hun succesvolle Yoga-avonden in het museum aan Tejo Gent, en op Museumnacht (6 december 2018) organiseren ze een avond lang activiteiten en ingrepen in het museum die de gulle schenker over de streep moeten trekken. In het museumonthaal zal een spaarpot staan waarin de vele nachtelijke bezoekers een bijdrage leveren.

Rospot

Naast de verschillende acties staat er de komende week ook een rospot aan het MSK-onthaal, waarin bezoekers hun wisselgeld kunnen deponeren.

Praktisch

  • Styling Workshop voor dames met kanker (volzet) – 3 december 2018
  • Museumnacht – 6 december 2018 van 18 tot 1 uur (gratis)
  • Styling workshop – 9 december 2018 van 10 tot 13 uur, van 13.30 tot 16.30 uur en van 14.30 tot 17.30 uur. Kostprijs: 20 euro per persoon
  • Rondleiding Lam Gods – 15 december 2018 van 10.30 tot 12 uur en van 14 tot 15.30 uur. Kostprijs: toegangsticket tot de vaste collectie + vrije bijdrage

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten