Miljoenste Volvotruck uit Gent is voor Stad Gent…

Op vrijdag 23 november 2018 rolt in de Gentse fabriek van Volvo Trucks de één miljoenste vrachtwagen van de band. En dat voertuig is bestemd voor de Stad Gent. Het overhandigen van de sleutels was een feestelijke gebeurtenis, waar ook een aantal directieleden van Volvo uit Zweden bij aanwezig waren.

 

De Stad en het OCMW Gent zetten al een aantal jaren volop in op duurzaam vervoer, zowel voor het woon-werkverkeer van de medewerkers, als voor de dienstverplaatsingen. Zo wordt bij de verschillende vervangingen bewust de cascade elektrisch/hybride/CNG/klassieke motoren gehanteerd, zowel bij vrachtwagens als bussen. Dit op voorwaarde dat het marktaanbod de behoeften van onze werking kan afdekken. Deze vrachtwagen, die een ouder model vervangt, is dan wel een diesel, hij voldoet toch aan de hoogste normen (Euro 6) om de uitstoot te beperken. De Stad neemt hiervoor af op de raamovereenkomst van de Vlaamse Overheid. De afwerking van de vrachtwagen (opbouw met kast) gebeurt door de firma DBM in Erpe-Mere.

Volvotrucks trekt mee aan de kar van innovatie op het vlak van mobiliteit. Het gaat dan niet enkel over het behalen van de strenge Euro 6 normen bij een klassieke diesel, maar ook over het durven experimenteren en produceren met alternatieven zoals CNG/LNG of hybride/elektrisch. Om zo niet alleen de CO2 naar beneden te krijgen, maar ook het fijn stof uit onze stad te weren.
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten