Resultaten controleacties Politie Gent – oktober 2018…

In de loop van de maand oktober 2018 organiseerde de Politie Gent 30 verkeerscontroles. In totaal werden 916 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten. 

 

Alcoholcontroles

In de loop van de maand oktober 2018 voerde de Politie Gent 5 alcoholcontroles uit.

In totaal werden 893 samplings afgenomen. 106 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen.

  • 45 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van acht bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden.
  • 10 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 838 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.
 

Er werden 2 speekseltesten afgenomen. Eén bestuurder bleek onder de invloed van drugs te zijn. Zijn/haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de alcoholcontroles werden ook 35 andere overtredingen vastgesteld.

Verkeerscontroles

In de loop van de maand oktober 2018 deed de Verkeersdienst 1 gewone verkeerscontrole waarbij er aandacht werd besteed aan elk element van de wegcode. Tijdens die acties werden drie pv’s uitgeschreven en 7 onmiddellijke inningen. 

Controles gordeldracht en gsm-gebruik

Tijdens de maand oktober 2018 werden op het Gentse grondgebied drie controleacties rond gordeldracht en gsm-gebruik georganiseerd.Er werden 70 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. 9 personen vlogen op de bon omdat ze de gsm gebruikten achter het stuur. Daarnaast werden nog 30 andere overtredingen vastgesteld en beboet. 

Hinderlijk parkeren

Verkeerd parkeren heeft een belangrijke negatieve impact op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. In uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de Gentse Politie drijft de Wijkdienst haar inspanningen op door middel van een aantal gerichte acties.

In de maand oktober 2018 organiseerden de verschillende Gentse commissariaten 14 controles op hinderlijk parkeren. Daarbij werden 82 parkeerinbreuken vastgesteld, naast 114 andere inbreuken.

De top drie van parkeerinbreuken:

  • Parkeren/stilstaan op plaatsen gesignaleerd door de verkeersborden E1 (parkeerverbod) en E3 (stilstaan en parkeren verboden) (29 keer)
  • Stilstaan of parkeren op trottoirs (13 keer)
  • Parkeren op de rijbaan langs de gele onderbroken streep (13 keer)

Controle zwaar vervoer

In de maand oktober 2018 voerde de Verkeersdienst 3 controles op zwaar vervoer uit. Er werden 46 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden 35 overtredingen vastgesteld. In totaal werd er voor 3.807 euro aan boetes geïnd. 

Fietscontroles

In de maand oktober 2018 werden 4 controleacties gericht op fietsers georganiseerd. In totaal werden 4.128 fietsers gecontroleerd. De controles zijn vooral gericht op het in orde zijn van de fietsverlichting, respecteren van de wegcode en het fietsgedrag in het algemeen.

Tijdens die acties kregen 314 fietsers een bekeuring omdat ze niet in orde waren met hun fietsverlichting. 20 fietsers kregen een onmiddellijke inning wegens het negeren van het verkeersbord C11 (verboden toegang voor bestuurders van rijwielen). 48 fietsers kregen een boete wegens het negeren van het verkeersbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder). Daarnaast werden nog 64 andere fietsinbreuken vastgesteld en beboet. Ook werden er 29 niet-fietsgerelateerde inbreuken vastgesteld waarvan zes GAS-boetes wegens het parkeren op het fietspad (3), parkeren op een plaats voor mindervaliden (1), op een oversteekplaats (1) en op het voetpad (1).
 
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten