Gent gaststad voor de internationale conferentie Cartoon Masters Digital…

Van 13 tot 15 november 2018 strijkt Cartoon Masters Digital neer in Gent. De driedaagse conferentie voor de Europese animatiesector komt voor de allereerste keer naar Vlaanderen en richt zijn schijnwerpers op de lokale animatiesector, met als doel de kruisbestuiving tussen de verschillende sectoren en platformen aan te moedigen en innovatie in animatie en games te stimuleren.  

 

Cartoon Digital is een initiatief van Cartoon (European Association of Animation Film) en werd in 1988 opgericht om de Europese animatiesector een duwtje in de rug te geven door initiatieven die coproductie en kennisdeling binnen de sector aan te moedigen. Jaarlijks wordt een meerdaagse conferentie georganiseerd om nieuwe ontwikkelingen in digitale animatie en interactief entertainment in de kijker te zetten. Voor de editie van 2018 zet Cartoon Digital de Vlaamse animatiesector in de schijnwerpers en strijkt het evement – voor de eerste keer in de geschiedenis van Cartoon – neer in Vlaanderen en in Gent. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) sloeg de handen in elkaar met Ketnet, Creative Europe Media Desk en werkte samen met de Stad Gent om het toonaangevende evenement op touw te zetten.

 

Driedaagse conferentie

Van 13 tot 15 november 2018 komen een dertigtal gastsprekers naar Gent voor een driedaagse conferentie over hoe de dynamiek van het internet en de grote mobiliteit binnen Europa creatieve en zakelijke kansen creëren voor de animatiesector en over de raakvlakken tussen de sectoren van animatie en games geven. Meer dan 200 deelnemers uit 25 verschillende landen zullen op deze conferentie aanwezig zijn. Dat Gent gekozen wordt als gaststad is niet zo verwonderlijk, want de audiovisuele sector groeit en bloeit in Gent. Alle schakels uit de waardeketen, van opleiding over productiehuizen tot screening en festivals zijn hier vertegenwoordigd en heel wat Gentse bedrijven spelen een toonaangevende rol. Bovendien is de sector nauw verweven met de creatieve digitale industrie, één van de economische speerpunten waar de Stad Gent extra op inzet. Cartoon Digital staat open voor professionals uit de animatie- en gamesectoren. Omdat alles begint met talent is er ook een apart luik voor studenten. Voor hen faciliteert de Stad Gent tijdens de driedaagse conferentie een talent matchmaking, waarbij een 40-tal studenten uit verschillende creatieve richtingen kunnen kennismaken met 10 animatiebedrijven om zo een stageplek te verkrijgen of hun eerste pitch te doen.

Programma

Op dinsdag 13 november gaat Cartoon Digital van start in aanwezigheid van Minister van Cultuur en Media Sven Gatz, directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost en de schepen Mathias De Clercq. De keynote speech wordt gegeven door Marc Goodchild, Hoofd van Digitale Contentstrategie & Product bij Turner EMEA, het imperium achter o.a. Cartoon Network. Daarna komt de Vlaamse sector aan het woord, met een panelgesprek met o.a. Ives Agemans, regisseur, producent en oprichter van de Antwerpse animatiestudio Cyborn.  

 

Daarop volgen drie intense dagen van presentaties, debatten en showcases met gastsprekers uit verschillende sectoren rond de thema’s van online distributie en rechtenbeheer, financiering en de creatie van mobiele apps. Er wordt ingegaan op globale trends in entertainment voor kinderen en er is plaats voor case-studies, bijvoorbeeld van een kinderboekenuitgeverij die de weg van het interactief entertainment inslaat. Sprekers van o.a. Walt Disney en France Télévisions komen vertellen over de initiatieven van Europese zenders om publiek te bereiken en over de creatie van Europese Over The Top (OTT)-platformen. Speciale aandacht gaat naar de creatie van virtual reality-content.  Het evenement slaat ook een brug naar de Vlaamse gamesector: met een reeks lezingen en presentaties wordt geïllustreerd hoe de game- en animatie-industrieën steeds meer naar elkaar toegroeien en in elkaar overvloeien. In de game 11-11: Memories Untold zorgt animatiestudio Aardman voor een unieke visuele stijl. De game Trüberbrook maakt gebruik van stop-motion-elementen, terwijl Crossing Souls tekenfilm-cutscenes mengt met pixel art in de gameplay. Subway Surfers begon als game en wordt nu ook een animatiereeks.

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten