Expositie museum in de LEOPOLDSKAZERNE…

De dag van de Wapenstilstand ging het museum open in de Leopoldskazerne van 1914-1918. Heel wat archief materiaal werd daar tentoongesteld, maar ik had een goede gids bij de hand die ons rond leidde op het ganse parcoer van de kazerne. We bezochten ook de cellen van toen met zeer dikke deuren waarvan de binnenkant in metaal was gemaakt. Het was zeker eens de moeite waard daar een bezoek aan te brengen zowel het museum als het ganse parcour.


De Leopoldskazerne is een militair complex gelegen in de Belgische stad Gent. De gebouwen werden opgetrokken tussen 1890 en 1905. Het complex werd ontworpen door de architecten Modeste de Noyette en O. Geerling en werd opgetrokken in eclectische stijl.  et gebouw heeft een oppervlakte van ruim 2 ha en kon oorspronkelijk ongeveer 1300 militairen kazerneren. Ondanks het feit dat de kazerne in 1905 reeds voltooid was, werd ze pas twee jaar later in gebruik genomen. Op 1 oktober 1907 nam het 2 Linie Regiment zijn intrek in de kazerne, In 55 kwam pas de medische dienst erin. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog ontkwam de kazerne niet aan de Duitse bezetter, die er opnieuw vier jaar verbleef. Ditmaal plaatste de Luftwaffe er een radarinstallatie en luchtafweergeschut. Hierdoor verdwenen vijf torenspitsen en bijna alle ijzeren sierspitsen.
Adres: Gaspar de Craeyerstraat 2, 9000 Gent.

 

Meer beelden vind u hier…

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten