FEMALE VOICES: Nationale Vrouwendag in De Centrale…

Op 11 november 2018 nemen vrouwelijke kunstenaars met roots in Noord-Afrika en het Midden-Oosten het woord én het podium van De Centrale in naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag. De legendarische Egyptische zangeres Oum Kalthoum wordt er gevierd. Zij is een icoon dat zelfs meer platen verkocht dan The Beatles en blijft tot op de dag van vandaag de harten van vele mensen veroveren.

 

De dag start met de première van Iraanse kunstenares Shirin Neshat: ‘Looking for Oum Kulthum’. Het verhaal van de belangrijkste vrouwelijke artiest van de 20ste eeuw in de Arabische wereld, Oum Kalthoum, tegen het persoonlijke levensverhaal van de Iraanse filmmaker Shirin Neshat.

Jonge vrouwelijke kunstenaars uit allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunsten, theater, muziek en ‘spoken word’ betreden het podium in de namiddag. De middag wordt afgerond met een rondetafelgesprek waar de vrouwelijke kunstenaars aan deelnemen. Thema van deze editie is nieuwe jonge vrouwelijke makers van diverse roots.
’s Avonds zal de Frans-Tunesische ‘nachtegaal van Kasserine’ Abir Nasraoui een ode brengen aan Oum Kalthoum. Een afterparty met DJ YOUNG MOCRO sluit deze editie van de Nationale Vrouwendag af.
 
 
 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten