Publicatie ‘Jong in Gent’, een greep uit 181 acties voor een kind- en jeugdvriendelijke stad…

In de publicatie ‘Jong in Gent’ brengt de Stad Gent een overzicht van de verwezenlijkingen en de uitdagingen om van Gent een kindvriendelijke stad te maken. In 2013 sprak Gent de ambitie uit om de meest kind- en jeugdvriendelijke stad van Vlaanderen te worden. Een ambitieuze doelstelling waarmee het stadsbestuur en de vele partners in Gent de afgelopen jaren aan de slag gingen.

 

Met een mix van interviews, reflecties van experten en in het oog springende projecten biedt de publicatie de Gentenaar een unieke en frisse inkijk in dit verhaal en de vele verwezenlijkingen op het terrein. 

Realisaties

Gent kind- en jeugdvriendelijke stad is een verhaal van veel zichtbare veranderingen zoals nieuwe speelterreinen, groene en avontuurlijke speelplaatsen maar evengoed van minder zichtbare projecten zoals de intensieve begeleiding van jonge vluchtelingen, de uitbreiding van de brugfiguren in Gentse scholen en de ondersteuning van jongeren op zoek naar werk.

 

Het boek bevat reflecties van:

  • Guy Redig, professor jeugd(werk)beleid VUB
  • Sven De Visscher, lector sociaal werk Hogeschool Gent
  • Eva Vandevivere, regisseur kinderarmoede OCMW Gent
  • Dienst Werk, Stad Gent

 

Het boek bevat interviews met:

  • Véronique Van Damme, brugfiguur basisschool Sint-Gregoriuscollege
  • Griet De Wachter (JES Gent) en Hafi Benettoumi (vzw Jong)
  • Chems-Eddine El Backani en Mehmet San (leerlingen aan het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius en winnaars van de Jong en Wijs prijs 2017)
  • Mohamed Benhaddou (vzw Averroes)
  • Seppe De Pauw (ambassadeur Gent kind- en jeugdvriendelijke stad, mede-oprichter Bebo)
 

De publicatie is online beschikbaar via de website Jong en Wijs of kan opgevraagd worden via de kindersecretaris van Gent.

 

Volg ons op :
error24
fb-share-icon0
Tweet 966
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten