Nieuwe uitgave Archeologisch onderzoek in Gent rolt van de pers…

Vanaf 7 november 2018 is het achtste volume van Archeologisch onderzoek in Gent te koop in De Zwarte Doos, de Stadswinkel, het STAM en de Sint-Pietersabdij. Ook deze editie verzamelt de resultaten van klein- en grootschalig archeologisch onderzoek in Gent en haar deelgemeenten. Het boek is te koop aan 25 euro.

 

In de achtste uitgave wordt opnieuw een vogelvlucht gemaakt over Gent en dat door verschillende archeologische en historische perioden. Het boek bevat zowel uitgebreid uitgewerkte sites met een archeologische, historische, landschappelijke of bouwhistorische inslag, als beperktere vondstmeldingen die als een soort van voorproefje kunnen dienen voor later onderzoek. Naast Stadsarcheologie Gent voeren ook private bureaus archeologisch onderzoek uit in Gent. Het is vanzelfsprekend dat ook hun uitgewerkte verslagen een plaats krijgen in deze jaargang van Archeologisch onderzoek in Gent.

 

De Gentse kernstad komt het meest aan bod.  Maar omdat er de laatste tijd ook steeds meer in de deelgemeenten wordt gebouwd en verbouwd, komt ook de rand van Gent steeds meer naar voor. De realisatie van het boek was ook deze keer mogelijk dankzij de goede samenwerking tussen de Stad Gent (Stadsarcheologie Gent) en de vriendenkring Gentse Vereniging voor Stad, Archeologie, Landschap, Monument vzw (GVSALM). 

Praktisch

Archeologisch onderzoek in Gent (nr.8) is te koop aan 25 euro in De Zwarte Doos, de Stadswinkel, het STAM en de Sint-Pietersabdij. De voorgaande edities zijn ook nog steeds te koop aan 20 euro.

 

 

 

 
Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten