Historisch cafe

Virtuele reis naar de Wereldtentoonstelling in Gent in 1913

Aan de hand van meer dan 300 foto’s uit de oude doos maken we samen met gids Christine Liagre een virtuele wandeling door de tentoonstelling. Hierbij worden ook de context van dit grootse gebeuren en de randactiviteiten in de stad van toen niet vergeten. Welkom in onze teletijdmachine!”

Van 26 april tot 3 november 1913 vond in Gent de Wereldtentoonstelling plaats. In die korte periode tussen april en november leek Gent de navel van de commerciële en industriële westerse wereld. In de stad zelf werd de tentoonstelling ervaren als een weergaloze gebeurtenis en als het startpunt van de 20e eeuw, die een eeuw van nooit gekende vooruitgang zou worden.

In 2013 werd in onze stad via verschillende evenementen teruggeblikt op dit spectaculaire gebeuren onder de titel “Gent 1913. De eeuw van de vooruitgang”. 

Het was een geslaagde lezing, met interacties uit het publiek, wat de lezing een extra dimensie gaf.

Onze fotoreportage 

 

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten