1 november herdenking gesneuvelden van de oorlogen

Bij het grote oorlogsmonument op de westerbegraafplaats werden de slachtoffers van de beide oorlogen geëerd, door de afgevaardigden van de geallieerde strijdkrachten.

De ceremonie startte onder leiding van de koninklijke muziekkapel van de politie, gevolgd door een korte parade van doedelzakspelers, waarna 1 minuut stilte werd gehouden voor de huldiging begon.

Als eerste bracht de stad Gent, burgemeester Termont, een bloemnhulde, gevolgd door de consuls en ere-consuls van de geallieerden, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Noord-Holland Ierland, de V.S,, de Russische Federatie, Polen, Canada, Italië, Nederland, steeds onder begeleiding van de muziekkapel die hun hymnes ten gehore brachten.

Hierna kwamen het provincie commando en verschillende vaderlandslievende groeperingen aan bod.

Het mooiste moment was toen een groep heel jonge scholieren van de Feniksschool, samen met 2 leeraars en schepenen Rudy Coddens hun eerbetoon brachten, zo blijft de jeugd nauw betrokken aan het verleden, zodat hopelijk de geschiedenis zich niet herhaald en bewaard blijft voor de volgende generaties.

Onze fotoreportage 

Volg ons op :
0

Geef een reactie

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten