Gentse winterplan start op 19 november…

Op 19 november 2018 gaat het Gentse winterplan voor dak- en thuislozen van start. Dit voorziet in extra zorg voor dak- en thuislozen in de winterperiode. Tot 17 maart 2019 is er meer dagopvang en zijn er extra bedden voorzien.

 

Het OCMW Gent, de Stad Gent en verschillende partners zorgen het hele jaar door voor een zo goed mogelijke hulp- en dienstverlening aan dak- en thuislozen. In de winterperiode wordt steeds een extra aanbod voorzien. Dankzij enkele bijsturingen voorziet het Gentse winterplan nog betere zorg voor dak- en thuislozen.  

105 bedden verzekerd 

In de winterperiode worden 40 extra bedden ter beschikking gesteld in het Baudelohof (Baudelokaai 2). Die 40 bedden komen bovenop de bestaande capaciteit van 65 nachtopvangbedden die het hele jaar door beschikbaar zijn bij CAW in Nieuwland (40 bedden) en Huize Triest in de Gezondheidsstraat (25 bedden). Dit maakt een totaal van 105 bedden om de winterperiode te overbruggen. 

Naast de 105 bedden is er ook een gezinsnachtopvang voorzien met een opvangcapaciteit van vier gezinnen. De gezinsnachtopvang opent om 18 uur de deuren. Bij uitzonderlijke en onvoorziene situaties kan een noodplan worden geactiveerd dat een bijkomende capaciteit van 20 bedden omvat.

Winternachtopvang opent deuren om 20 uur

De nachtopvang voor dak- en thuislozen opent in de winterperiode om 20 uur in de plaats van om 21 uur. Dak- en thuislozen die nood hebben aan een bed kunnen voor een eerste nacht zelf een bed in nachtopvang reserveren via het nummer 0800 62 227. Als ze verder gebruik willen maken van nachtopvang, begeleidt een professionele hulpverlener hen. Gebruikers van de winternachtopvang krijgen ’s avonds een kom soep en de mogelijkheid om zich te douchen. ’s Ochtends is er een ontbijt.

‘Warme Winter’ op maat  

Bovenop de winternachtopvang is er een netwerk van organisaties actief die opvang overdag, maaltijden, douchemogelijkheden en andere ondersteuning aanbieden. De Dienst Outeachend Werken van de Stad Gent organiseert voor het derde jaar ‘Warme Winter’, in samenwerking met SIVI vzw, Refu Interim vzw, Enchanté vzw en vzw CAW Oost-Vlaanderen.

 

 

Volg ons op :
%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten